Google, Mart ayında “sertifikasız” Android cihazlarda çalışmayı durdurabilir

RCS mesajlaşma ve kullanışlı bir web istemcisi gibi benzersiz özelliklerle Google Mesajlar, Android için temel bir SMS / MMS uygulaması haline geldi. Görünüşe göre Google, bu yılın ilerleyen saatlerinde Mesajlar uygulamasının sertifikasız Android cihazlarda çalışmayı bırakmasını planlıyor.

APK Insight hakkında : Bu “APK Insight” gönderisinde, Google’ın Play Store’a yüklediği bir uygulamanın en son sürümünü derledik. Bu dosyaları yeniden derlediğimizde (Android uygulamalarında APK olarak adlandırılır), gelecekteki olası özelliklerde bu ipucunda çeşitli kod satırlarını görebiliriz. Google’ın bu özellikleri gönderip göndermeyebileceğini ve bunların ne olduğuna ilişkin yorumumuzun kusurlu olabileceğini unutmayın. Bununla birlikte, bitmeye daha yakın olanları, gönderildikleri durumda nasıl görüneceklerini size göstermek için etkinleştirmeye çalışacağız. Bunu akılda tutarak okumaya devam edin.

‘Onaylanmamış’ cihazlar

Android işletim sistemini çalıştıran bir cihazın resmi olarak “Android” olarak kabul edilebilmesi için, piyasaya sürülmeden önce Google’ın sertifikasyon sürecinden geçmesi gerekir. Sertifikalı cihazların, Google Play Hizmetleri gibi kritik olanlar da dahil olmak üzere Google’ın önceden yüklenmiş uygulama paketiyle gelmesine izin verilir .

Bu Google uygulamalarını sertifikasız bir Android cihaza manuel olarak yüklemek bir zamanlar mümkündü. Bu, iki yıl öncesine kadar , Google’ın sertifikasız cihazların bir Google Hesabına giriş yapmasını bile engellemeye başlamasıydı.

Uygulama çoğu cihaza önceden yüklenmediğinden ve bunun yerine Google Play Store aracılığıyla yüklenmesi gerektiğinden, genel olarak Google Mesajlar, sertifikasız Android cihazların görüşmeleriyle ilgisiz kalmıştır. Ancak, bu çok uzun süre geçerli görünmüyor. İle Google Mesajları 7.2 beta , Play Store yoluyla şimdi yayıyoruz, yeni haber uygulamanın koduna eklendi.

31 Mart’ta Mesajlar, bu cihaz da dahil olmak üzere sertifikasız cihazlarda çalışmayı durduracak.

Basitçe ifade etmek gerekirse, telefonunuz sertifikasız bir Android cihazsa, 31 Mart’tan itibaren Google Mesajlar uygulamasına erişimi kaybedeceksiniz. Sertifikasız Android’ler genellikle ortalama bir kişinin bulması için nadir olsa da, daha yeni gibi birkaç önemli örnek vardır. Huawei cihazları .

Değişikliğin olası nedenlerinden biri , Google Mesajlar’a son zamanlarda uçtan uca şifreleme eklenmesidir. Geçtiğimiz yıl Google, Huawei cihaz sahiplerinin Play Services’i telefonlarına yüklememeleri gerektiğini yinelediğinde , sertifikasız cihazların güvenliklerinin doğrulanmadığını vurguladılar. Bu nedenle, bu cihazlardaki şifrelenmiş mesajlar potansiyel olarak tehlikeye atılabilir.

Yorum yapın