Tarım ve Orman Bakanlığı mobil halk ekmek büfelerinin yasaklandığı haberlerini yalanladı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mobil ekmek büfelerinin yasaklanmasına dair genelge yayınlandığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerle ilgili yalanlama geldi. Dünden beri hem Türkiye’nin hem de muhalefet partilerinin gündeminde yer alan konunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı öğrenildi. Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından bir duyuru yaparak mobil ekmek büfelerinin yasaklanması ile ilgili bir genelgenin olmadığını duyurdu.

Yapılan açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “belediyelere ait araçlarla ve belediyelerin kendi büfelerinde” ekmek satışını yasaklayan bir talimat bildirimi/genelgesi yoktur ifadelerien yer verildi. İşte bakanlık tarafından yapılan basın açıklaması:

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

20 Ocak 2021 tarihinde yayınlanan genelgeye istinaden sosyal medyada fırtınalar koparılmıştı. Bakanlık bunun bir yasaklama olmadığını iddia etse de, yayınlanan genelgede yer alan bir madde sosyal medya kullanıcılarının tepkisinin devam etmesinde rol oynadı. İşte T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 21 Ocak 2021 tarihli o genelgesi:

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

Yorum yapın