Covid-19 Virüsünü Onun Ürettiğine Dair İddialar Vardı. Ünlü İsimden Cevap Geldi

İnternet alemi herkesin bildiği gibi uçsuz bucaksız bir evren diyebiliriz. Hemen hemen hergün birçok blog, haber ve video platformunda çeşit çeşit komplo teorileri ortaya atılıyor. Birçok insanda doğru veya yanlış olduğuna bakmadan bu paylaşımların etkisi altında kalıyor. 1 yılı aşkın süredir hayatımızda onlarca olumsuz etki bırakan pandemi süreci de bu komplo teorilerinden nasibini aldı. Salgın süreci ile ilgili sosyal medyada dolaşan en dikkat çekici iddia ise virüsü Bill Gates‘in ürettiğiydi.

Microsft’un kurucusu Gtes, Covid-19 sürecinde ortaya atılan bu iddialara dair bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada sosyal medyada dolaşan iddilara çok şaşırdığını dile getiren Bill Gates, bu kadar fazla ön plana çıkacağını hiz bir zaman düşünmediğini dile getirdi.

1 senedir etrafımızı çevreleyen Covid-19 salgını, onlarca komplo teorisinin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu teoriler içerisinde en çok konuşulan virüsün Microsoft’un kurucusu Bill Gates tarafından ortaya çıkarıldığına dair iddialardı. Söz konusu teorilerde Bill Gates’in bu virüsü insanları kontrol altına almak, nüfusu azaltmak ve üretilen aşılar ile insanlara çip yerleştirmek amacı ile ürettiği düşünülüyordu. Ayrcaı Gates’in tüm bunları yaparken bulaşıcı hastalıklar uzmanı Doktoru Anthony Fauci ile işbirliği yaptığı da iddialar arasında yer aldı.

Aylar geçmeye devam ederken bu iddialar soyal medyada gezinmeye devam etti. İddialar devam ederken Gates’de sessizliğini korumaya devam etti. Tüm iddialara adeta kulağını tıkayan ve projelerine devam eden ünlü isim, Melinda Gates Vakfı ile pandemi sürecinde kullanılması için ortalama 1,75 milyar dolar bağış yaptı. Ancak görünen o ki Bill Gates’in sabrı artık taştı. Reuters’a röportaj veren Gates, hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Microsoft’un kurucusuna göre sosyal medyada ortaya atılan iddialar hem art niyetli hem de oldukça çılgınca. Bu komplo teorilerinin artması karşısında şaşkınlık yaşadığını dile getiren Bill Gates, kendisinin ve Dr. Fauci’nin bu kadar ön plana çıkacağını hiç bir zaman tahmin etmediğini söylüyor. Bill Gates, Covid-19 süreci ile ilgili olarak insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorum yapın