Kişisel Verileriniz Deepweb’de Satışa Çıkarılıyor!

İnsanlar günlük yaşantısında en az 10 web sitesini ziyaret ederler. Bunu hemen hemen herkes yapmaktadır. Fakat hepimizin gayet iyi bildiği gibi, internet alemi uçsuz bucaksız bir sanal evren ve içerisinde milyonlarca site barındırıyor. Bu sitelere girerken genellikle Google ve Yandex gibi arama motorlarından destek alıyoruz. Ancak bu arama motorları ile ulaştığımız siteler ve arama sonuçları buzdağının sadece görünen kısmı diyebiliriz. İnternet aleminin çok daha derinlerinde Deepweb adı verilen bir karanlık ağ gerçeği var. Bu karanlık ağlar kendi içlerinde oldukça tehlikeli faaliyetler sürdürüyor.

Deepweb Nedir?

Karanlık ağ ismi verilen bu sistemlerin birçok meraklısı bulunuyor. Bu sebeple Deepweb nedir? Sorusu çoğu zaman geliyor. Deepweb diğer adı ile Darknet, internet ağlarının yaklaşık % 95’lik bir bölümünü oluşturuyor. Evet. Bu oranı oldukça yüksek bulduğunuzun ve şaşırdığınızın farkındayız. Fakat bu oran gerçeğin ta kendisi diyebiliriz. Deepweb ağı bilinenin aksine bir site ya da program değildir. Deepweb özel karanlık internet ağına verilen bir isimdir. Bu ağlara Google ve Yandex gibi arama motorları ile girilemiyor. Bunun için özel tarayıcılar kullanılıyor. Deepweb’in bilinen 6 adet seviyesi bulunuyor ve tüm bu evreler oldukça fazla tehlikelidir. Bu ağlar maalesef yasa dışı birçok ticarete ev sahipliği yapıyor. Bu yasa dışı ticaretlerin içinde milyonlarca bireyin kişisel verileri de bulunuyor. Peki Deepweb’de kişisel bilgileriniz ne kadara satılıyor?

Deepweb‘de Kişisel Bilgileriniz Ne Kadara Alıcı Buluyor?

Uzun senelerdir güvenlik alanında hizmetveren anti virüs programı Kaspersky Türkiye tarafından önemli bir rapor hazırlandı. Bu rapor kişisel bilgilerinizin Deepweb’de ki değerinin ne kadar olduğunu ve hangi bilgilerin satıldığını gözler önüne seriyor. Kaspersky Türkiye tarafından hazırlanan raporda farklı kişisel verilerin Deepweb‘deki değeri şu şekilde:

– Ehliyet bilgileri: 5 – 25 dolar
– Pasaport bilgileri: 6 – 15 dolar
– Abonelik servisleri: 0,5 – 8 dolar
– Fotoğraflı belgeler: 40 – 60 dolar
– Tıbbi geçmiş: 1 – 30 dolar
– Kimlik bilgileri: 0,5 – 10 dolar
– Kredi kartı bilgileri: 6 – 10 dolar

Yorum yapın