Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos Görevini Bırakıyor!

Jeff Bezos uzun süredir dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulunduruyordu. Geçtiğimiz haftalarda bu unvanı SpaceX’e kaptırdı ve 2. sıraya düştü. Tabi ki 2. olmakta muazzam bir başarı olarak görülüyr. Ancak ünlü isimden beklenmedik bir açıklama geldi. Ünlü e-ticaret sitesi Amazon‘un kurucusu Jeff Bezos görevini bırakacağını açıkladı. Bu durum birçok insanın şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Peki Jeff Bezos e-ticaret devi Amazon’da ki görevini neden bırakıyor?

Amazon yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Jeff Bezos’un yerine görevi Andy Jassy görevi devralacak. Ünlü ismin görevi bırakma açıklamasından sonra dünyanın heryerinden milyonlarca kişi şaşkınlık geçirdi. 2021 senesinin yazında yapılacağı belirtilen görev değişikliğinin sebebi ise net bir şekilde belirtilmedi. Ancak yeni Amazon CEO’su olan Andy Jassy, daha önceki dönemlerde şirketin bulut bilişim departmanı olan AWS’nin yönetiminde bulunuyordu.

1994 yılında Amazon’u yalnızca kitap satış sitesi olarak kuran Jeff Bezos, 27 sene içinde dünyanın en zenginleri listesine girmiş ve 1. sıraya oturmuştu. Bu önemli başarının arkasında ise Amazon şirketinin, hemen hemen her ürünü portföyüne ekleyip genişleyen bir platforma dönüşmesi ve e-ticaretin adeta temelini atan bir marka olması yatmaktadır. E-ticaret sektörüne ek olarak Amazon’un ön plana çıktığı bir başka sektör de bulut bilişim sistemleri olarak karşımıza çıkıyor.

NBC News’in aktardığı habere göre, yetkilier tarafından yapılan görev değişimi açıklamasının ardından Amazon şirketinin hisselerinde her hangi bir düşüş görülmedi. Jeff Bezos’un aynı eski Microsoft kurucusu Bill Gates gibi markanın yönetim kurulunda aktif bir şekilde rol üstleneceği söyleniyor. Amazon’un kuruluşundan yaklaşık 3 sene sonra, 1997 senesinde şirkete dahil olan Andy Jassy, 2003 yılında bulut bilişim sistemi AWS’i kurmuştu. Özetle bu isimle bilinen kuruluş, Amazon’un en kapsamlı yan firmalarından biri oldu. Jeff Bezos belki de tamamen Amazon’dan ayrılacaktır. İlerleyen zamanlarda ünlü ismin hangi hangi rollerde yer alacağını hep birlikte göreceğiz.

Yorum yapın