Artık Whatsapp Sohbet Geçmişinizi Telegram’a Aktarabileceksiniz

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz Telegram uygulaması en büyük rakibi olan Whatsapp‘ı geride bırakmak konusunda oldukça kararlı. Telegram uygulaması geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme içerisinde harika bir özellik bulunuyor. Artık Whatsapp uygulamasında ki sohbet geçmişinizi birkaç adım ile Telegram’a aktarmak mümkün diyebiliriz. Yalnız bu konuda bilmeniz gereken önemli bir nokta var. Aktarma işlemleri şu an sadece iOS işletim sistemine sahip cihazlarda yapılabiliyor. Fakat çok yakın bir zamanda Android işletim sistemine de gelmesi bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Zuckerberg’in göz bebeği olan Whatsapp gizlilik politikasında bir takım değişiklikler yapmıştı. Bu değişikliklere göre Whatsapp’dan elde edilen bilgilerin Facebook ile paylaşması söz konusuydu ve bunu yapmayan kullanıcıların uygulamayı kullanması engellenecekti. Durum böyle olunca milyonlarca kişi büyük bir tepki gösterdi ve yeni bir alternatif arayışına girdi. Bu alternatifler arasından ilk göze çarpan da Telegram uygulaması oldu.

Telegram uygulaması, kısa bir zaman önce yayınladığı 7.4.1 güncellemesi ile beraber WhatsApp’tan Telegram uygulamasına geçişi son derece basit bir hale getiren yeni bir özellik yayınladı. Artık uygulama kullanıcıları, WhatsApp’da ki herhangi bir sohbete ait geçmiş mesajları yalnızca birkaç adım ile Telegram’a aktarabilecekler. Ancak çok fazla kişi ile sohbeti olan kullanıcıların bu işleme biraz zaman ayırması gerekiyor.

WhatsApp sohbet geçmişini Telegram’a taşıma adımları

Adım 1: Öncelikle WhatsApp uygulamasını açın.
Adım 2: Telegram’a taşımak istediğiniz sohbetleri açın.
Adım 3: “Seçenekler” menüsünden “Sohbeti dışarı aktar” kısmına dokunun.
Adım 4: “Medyasız” veya “Medyayı dahil et”seçeneğine basın.
Adım 5: Paylaşım menüsünden Telegram uygulamasını seçin.
Adım 6: Sohbet geçmişini aktarmak istediğiniz Telegram sohbetini bulun.
Adım 7: Mesajların Telegram uygulamasına aktarıldığını gösteren bir istem göreceksiniz. Ardından “İçe Aktar”ı seçin.

Whatsapp ki sohbet aktarma işlemleri, uygulama kullanıcılarının telegrama geçişini daha hızlı yapmasını mümkün hale getiriyor. Birçok kişi Whatsapp’ı bıraktıktan sonra alternatif olarak Telegram uygulamasına yönelmişti. Kullanıcıların eski sohbetlerini aktarması, daha az kayıp ile Telegram uygulamasına geçilmesi adına büyük bir adım diyebiliriz. Bunun yanı sıra aktarma hizmetinin sadece iOS uygulamasında kullanılabileceğini de bilmeniz gerekiyor.

Yorum yapın