Boston Dynamics son teknoloji robot videosunu yayınladı

Dünyanın, tartışmasız en teknolojik robotlarını üreten şirket olarak bilinen Boston Dynamics çok konuşulacak bir video ile en son teknoloji eseri robot videosunu yayınladı. Mükemmel becerilerle donatılmış videoların yapabildiklerini görenler, kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda bu robotların insanlığın sonunu getirebileceğini düşünüyor. 

Robot köpeğin gerçek köpeğinizden daha iyi getirme oynayabileceği noktaya kadar günleri sayın. Şaşırtıcı derecede yetenekli robotlarını içeren viral videolarla tanınan Waltham şirketi Boston Dynamics, Pazartesi günü, temel sarı dört ayaklı Spot ve çevik kol uzantısının ince motor becerilerini gösteren yeni bir video paylaştı.

Boston Dynamics, yayınladığı videoda robot köpek Spot ile ilgili şu bilgileri verdi.

“Artık Spot’un bacaklara ve kameralara ek olarak bir kolu olduğundan, mobil manipülasyon yapabilir. Nesneleri bulur ve alır (çöp), oturma odasını toplar, kapıları açar, anahtarları ve vanaları çalıştırır, bahçeye bakar ve genellikle eğlenir. El, kol ve vücudun hareketi, manipülasyon görevlerini basitleştirmek ve kolun çalışma alanını genişletmek için otomatik olarak koordine edilir ve böylece erişimin sınırsız olmasını sağlar. Burada gösterilen davranış, otonomi ve kullanıcı uygulamalarını destekleyen mobil manipülasyon için yeni bir API ve kullanıcıların uzaktan işlem yapmasına olanak tanıyan bir tablet kullanılarak programlandı. “

Boston Dynamics tarafından yayınlanan video için görsele tıklayın

Boston Dynamics, Salı sabahı bir canlı yayında yeni Spot ürünlerini sergileyeceğini söyledi . Boston Dynamics tarafından yapılan robotlar ticari amaçla ilk olarak geçen yaz 75.000 dolara yakın bir fiyata satıldı. Boston Dynamics robotlarının fiyatlarının önümüzdeki yıllarda daha da düşeceği ve robotların özelliğine de yeni özelliklerin ekleneceği tahmin ediliyor. 

Yorum yapın