Clubhouse, iOS kullanıcılarının daveti ile erişim sınırlarını zorluyor

Son günlerin dikkat çeken sosyal medya uygulaması Clubhouse, hızla yayılıyor. Elon Musk’un paylaşımının ardından sosyal medya platformu Twitter’de de trendler listesine giren uygulamayı indirip kullanmaya başlayanların sayısı bir gecede katlandı. Sadece IOS kullanıcılarının kullanabildiği ve onların daveti ile başkalarının kullanabildiği uygulama için “Zenginlerin uygulaması” ifadesi de kullanılıyor. 

Genç girişimciler Paul Davison ve Rohan Seth’in kurduğu Alpha Exploration’ın ürünü Clubhouse‘daki özellikler birkaç gündür sosyal medyanın da gündemindeydi. Pandemi etkisiyle de kaarantina saatlerinde kullanımı iyice artan Clubhouse’da kullanıcılar bir araya geliyor ve birbirinden farklı konuları beraberce konuşabiliyor. 

Sadece 7 ay önce 1500 aktif kullanıcıya sahip olmasına rağmen kısa sürede aktif kullanıcı sayısını 2 milyonun da üzerine çıkaran Clubhouse’un instagram gibi bir kitleye ulaşabileceği şimdiden konuşulmaya başlandı. 

Android sürümünün de açılmasıyla Instagram ile aşık atmaya başlayabilir. Özellikle Instagram’daki canlı yayınlar ve diğer özelliklerle karşılaştıracak olursak; Clubhouse, iki kişiden daha fazla konuk alma, ses kapatabilme ve sesli soru alabilme özellikleriyle öne çıkıyor. Ayrıca yayın yapmak için kamera açmaya gerek olmaması, etkileşimi ve içerik sayısını artıran faktörlerden biri. 

Öte yandan Instagram yayınlarında gördüğümüz “yorumların ve kalplerin” kendini ekranda göstermesi, Clubhouse’ta yok. Bu da etkileşim anlamında Clubhouse’un hareket alanını daraltıyor. Yine de Clubhouse kullanıcıları buna da çare bulmuş olabilir. Mikrofon açıp kapatarak alkış yapan kullanıcılar, aranan etkileşim unsurunu konuşmalara ekliyor. 

Clubhouse nedir?

Clubhouse herhangi bir yazılı veya görsel ilan paylaşmamıştır; yani, geleneksel bir ana sayfa akışı olmayan bir sosyal ağ; Etkileşiminiz, üzerinde sürdürüldüğü bir platform sohbet alanıdır.

Clubhouse, kullanıcılara yazılı ve görsel bilgilerin neden olduğu kirlilikten uzak bir ortam sunar. Diğer bir deyişle, ana akım medyanın amacından sapan birçok kişiyi ortadan kaldırır; fikir üretme ve bunları etkili insanlarla içtenlikle paylaşma motivasyonu üzerinde çalışır. Yazımızın sonunda bu deneyimden kısaca bahsediyoruz.

Clubhouse’a Nasıl Giriş Yapılır?
Clubhouse, diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak üyelerini bir davet sistemi ile belirlemektedir. Bunun için daha önce üye olan bir kullanıcının davetiye göndermesi gerekir. Davetiyesiz ve telefon numarası ile kayıt yaptırmak isteyenler bekleme listesine alınır. Zamanı gelmişse, Clubhouse’a üye olarak giriş yapabilir.

Clubhouse Nasıl Kullanılır?
Uygulamada çok sayıda oda bulunmaktadır. Clubhouse’a üye olduğunuzda birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi kendi ilgi alanlarınızı işaretlersiniz.

Bu odalarda iletişim sadece sesle, konuşarak gerçekleşir. Sadece odada konuşulanları dinleyebilir veya moderatörün izniyle sohbete katılabilirsiniz.

Clubhouse Davet Kodu Gerekli mi?
Clubhouse uygulamasına abone olmak için, uygulamayı zaten kullanan bir arkadaşınızın size bir davet kodu göndermesi gerekir. Davet kodu olmadan kayıt olamazsınız. Clubhouse, birçok forumda ve web sitesinde insanlar birbirini eklemeye çalışır.

Clubhouse Davet Kodu Nasıl Alınır?
Clubhouse davet kodunu uygulamaya üye olan bir arkadaşınızdan alabilirsiniz. Veya Twitter’da arama alanına Clubhouse yazarak burada paylaşılan kodlardan birini alabilirsiniz. Kodu uygulamaya sokmanın bu yöntemlerden başka yolu yoktur.

Clubhouse Android Telefonlarda Kullanılabilir mi?
Davet sistemi ile çalışan Clubhouse, sınırlı sayıda kullanıcıya hitap eden ve halen geliştirilme aşamasında olan ve şu anda oldukça popüler olan bir mobil uygulamadır. Sadece iOS kullanıcıları tarafından davetiye sistemiyle kullanılabilen Clubhouse için geliştiriciler hala Android sürümü üzerinde çalışıyor, ancak Play Store’da henüz resmi bir uygulama yok.

Yorum yapın