Instagram’da Artık Silinmiş Gönderiler ve Hikayeler Kurtarılabilecek!

Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Instagram‘a çeşitli nedenlerden dolayı yeni bir güncelleme geliyor. Bu güncelleme sayesin 30 gün süre ile silinen hikayeleriniz ve diğer gönderileriniz kurtarılabilecek. Uygulamaya gelen bu yeni özellik ile siber saldırılardan sonra hesapların minimum hasar ile kurtarılması planlanıyor. Türkiye’de ve yurt dışında hemen hemen herkesin kullandığı ünlü uygulama, yeni güncelleme sayesinde kullanıcı kitlesini arttırmayı düşünüyor. Platforma gelen yeni güncelleme, tüm kullanıcılar tarafından olumlu bir şekilde karşılandı ve oldukça yararlı bulundyu.

Peki bu özelliğin adı ne olacak? Diye soracak olursanız; özelliğin adı ” Yakın zamanda silinenler” olacak diyebiliriz. Instagram birkaç gün önce web sürümü için yeni bir tasarım sunmuştu. Daha sonra gelen bu yeni güncelleme ile 30 gün boyunca silinen post, hikaye vb. gönderiler artık kurtarılabilecek. Instagram, bu özelliğin gelmesinin en önemli sebebi olarak siber saldırıları gösterdi. Instagram artık silinen gönderileri 30 gün boyunca sunucusunda bekletecek. Uygulamanın kullanıcıları eğer gönderileri kalıcı olarak silmek isterlerse kısa mesaj ya da e-mail ile onay vermeleri gerekecek. Bu saye de tam bir güvenlik sağlanmış olacak.

Eğer her hangi bir kişi hesabınıza girip tüm paylaşımlarınızı silerse, hesabı geri aldığınızda bu silinen dosyaları gayet kolay bir şekilde geri alabileceksiniz. Bu işlem ile özellikle büyük hesaplarda meydana gelen siber saldırılarda paylaşımlar en azından 30 gün süre ile güvence altında tutulmuş oluyor. Silinen dosyalar klasörde 30 gün boyunca kalsa da Hikayeler de, ufak bir istisna yer alıyor. Normalde de 24 saat süre ile kalan Hikaye paylaşımları, silindikten sonra kalıcı olarak gitmeden önce 30 gün yerine 24 saat boyunca klasörde oluyor.

Eğer sizler de Instagram’ın bu yeni güncellemesini kullanmak istiyorsanız, özelliğin çok yakın bir zamanda tüm instagram hesaplarına geleceğini söylemek isteriz. Özelliğin hesabınızda olup olmadığını test etmek istiyorsanız, Ayarlar > Hesap > Son Silinmiş menüsüne basın. Bu adımları yaparak daha önce sildiğiniz gönderilere gayet rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın