SEBA Teknolojisini Gerçek Kullanıcılarla Dünyada İlk Deneyen Şirket Türk Telekom Oldu

Türk Telekom geçtiğimiz günlerde e-PİN teknolojisi ile adeta gündeme oturmuştu. Şirket, başarılı projelerine hız kesmeden devam ediyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Türk Telekom, açık kaynaklı SEBA teknolojisini dünyada gerçek kullanıcılar ile deneyimleyen ilk şirket oldu. SEBA teknolojisi daha önce gerçek müşteriler ile test edilmemişti. Şirketin bu teknoloji ile yeni operatör hizmetlerinin hayata geçmesini daha da hızlandıracağı belirtiliyor.

Açık kaynaklı SEBA teknolojisi, Yazılım Tanımlı Fiber Genişbant Erişim Sistemi manasına geliyor. SEBA teknolojisi şebeke teknolojilerinde stratejik bir öneme sahip demek mümkün. Bunu dünya çapında ilk deneyimleyen şirket ise Türk Telekom oldu. Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre Türk Telekom, iştirakleri olan Argela ve Netsia şirketleri ile beraber üzerinde önemli çalışmalar yaptığı SEBA teknolojisini sahada IPTV, internet ve ses servisleri ile ilk deneyimleyen şirket oldu.

SEBA teknolojisi yaklaşık bir senedir 2 ilde test ediliyordu. Türk Telekom bu testler için gerçek müşterileri kullandı ve artık resmen hizmet vermeye başladı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri ile birlikte, yönetiminde Türkiye’den sadece Türk Telekom’un bulunduğu global bir şirket olan ONF (Open Networking Foundation) de bu sayede SEBA teknolojisinin test sonuçlarını gerçek bir deneyim ile görmüş oldu.

Türk Telekom yetkililerinden gelen bilgilere göre SEBA teknolojisi, yazılım tabanlı bulut teknolojileri ile beraber telekom operatörlerinin sanal sunucuları üstünde çalışmaktadır. Buna ek olarak donanım alt yapı maliyetini önemli ölçüde düşürüp kaynak tasarrufu sağlıyor. ONF (Open Networking Foundation) şirketinin çatısı altında dünya çapında en ünlü teknoloji devlerinin mimari, test, kodlama gibi alanlardaki ortak katılım ile başlayan açık kaynaklı SEBA teknolojisi, Türk Telekom bünyesinde yer alan Netsia ve Argela ekiplerinin geliştirmeleriyle dünyada ilk kez gerçek müşteriler ile sahada deneyimlenmiş oldu. Türk Telekom, son zamanlarda teknoloji alanında yaptığı büyük atılımlar ile dünyada ses getirmeye devam ediyor.

Yorum yapın