Pentagon Sözcüsü Ryder’dan Türkiye’ye F-35 satışı hakkında çarpıcı açıklama: Henüz masada böyle bir şey yok

İsveç’in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından onaylanmasının ardından ABD, Türkiye’ye F-16 satışının önünü açmıştı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin F-35 satın alması yönündeki görüşmeleri soran bir gazeteciye Ryder henüz masada böyle bir konunun olmadığını ifade etti.

F-35 GÖRÜŞMELERİNİN BAŞLAMA KOŞULUNU AÇIKLADI

Ryder, basın açıklamasında kendisine yöneltilen Türkiye ile ABD arasında F-35 görüşmelerinin başladığına dair soruya, “Şu anda, Türkiye’nin S-400 kullanmasıyla, bu şu anda masada olan bir şey değil” dedi. Bu haftanın başlarında, ABD Politik İşler için Devlet Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Ankara’nın S-400 sorununu çözebilirse ABD’nin Türkiye’ye F-35 uçakları sağlamayı görüşmeye açık olacağını söyledi.

ABD, Türkiye’nin, Amerikan Patriot füze hava savunma sistemleri yerine Rusya ile S-400 sistemleri için bir sözleşme imzalamasının ardından F-35 uçaklarının sağlanmasını kısıtlamıştı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland dün Türkiye’nin F-35 programına geri alınabileceğini söyledi. Nuland’ın, Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemini satın alma sorunu çözüldüğü takdirde, ABD’nin Türkiye’yi F-35 savaş uçağı programına geri almaya hazır olduğunu belirtti.

Keşfet
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Can Atalay kararı için dikkat çeken iddiaCan Atalay kararı için dikkat çeken iddia
Bir Seçil Erzan vakası daha! Emekli banka müdürü ailesi ile birlikte gözaltına alındıBir Seçil Erzan vakası daha! Emekli banka müdürü ailesi ile birlikte gözaltına alındı
Rakibi hakkındaki eski sözleri gündeme geldiRakibi hakkındaki eski sözleri gündeme geldi

Yorum yapın