Türkiye Ãdeme ve Elektronik Para KuruluÅları BirliÄinden (TÃDEB) yapılan açıklamaya göre, Adalet BakanlıÄı ve TÃDEB iÅ birliÄinde Ä°stanbul’da “Ãdeme ve Elektronik Para Sektöründe Hukuki ve Adli Süreçleri DeÄerlendirme Toplantısı” gerçekleÅtirildi.
Cumhuriyet savcıları, bankacılık uzmanları, emniyet ve jandarma mensupları ile TÃDEB üyelerinin katıldıÄı toplantıda ödeme ve elektronik para sektöründeki hukuki ve adli süreçler deÄerlendirildi.
Adalet BakanlıÄı Ceza Ä°Åleri Genel Müdür Yardımcısı Åenol TaÅ, toplantının açılıÅında, teknolojinin geliÅmesiyle biliÅim suçlarının arttıÄını, bu suçların özellikle dijital kanallarda gözlendiÄini bildirdi.
KarÅılaÅılan sorunların bu alanlarda uzmanlaÅmayı zorunlu kıldıÄını vurgulayan TaÅ, “Bu itibarla biliÅim suçları büroları faaliyetlerini geliÅtirdi. Ãzellikle soruÅturmaların biliÅim alanında olduÄunu gözlemlemekteyiz. Günümüzde dolandırıcılık iÅlemlerinde hızlı bir artıŠvar. Dolandırıcılıklarla etkin bir mücadele için iÅbirliÄi yapmamız çok önemli. Suç soruÅturmalarının sonuçlanması için iÅbirliÄimizi artırmalıyız. FarkındalıÄı artırmak amacıyla büyük yol kat ettik.” ifadesini kullandı.
TaÅ, toplantının bu amaçlarına faydalı olmasını umduklarını belirtti.
“KURUMLARIN Ä°ÅBÄ°RLÄ°ÄÄ° YAPMASI SON KULLANICININ KORUNMASI HEDEFÄ°NE BÄ°ZÄ° Ä°LERLETECEK”
TÃDEB Yönetim Kurulu BaÅkanı Ufuk Bilgetekin de toplantının, üzerinde durdukları konularla birlikte sektörü daha güvenli bir geleceÄe taÅıyacak kararlara vesile olacaÄını bildirdi.
Sektörle ilgili tüm paydaÅların bu sürecin bir parçası olarak doÄrudan iletiÅim kurmaya devam etmelerini saÄlayacak toplantının hukuki ve adli süreçler açısından çok önemli olacaÄını anlatan Bilgetekin, Åu bilgileri verdi:
“Sektör temsilcileri ile hukuki ve adli süreçlerin ele alınması noktasında tüm tarafların bir masa etrafında buluÅmasının çok fayda saÄlayacaÄından eminim. Bankacılık sistemimize iliÅkin hukukçuların dile getireceÄi görüÅlerin sürece Åekil vereceÄine, kolluk kuvvetlerimizin paylaÅımlarının toplantı çıktılarını zenginleÅtireceÄine inanıyorum. Günümüzde dijital pazarda dolandırıcılık sayısı ciddi Åekilde artmıŠdurumda. En öncelikli hedeflerimizden birisi elektronik ortamdaki dolandırıcılıÄın önlenmesidir. Bu birliktelik sayesinde ‘son kullanıcının korunması hedefine’ ilerleyeceÄimizden eminim.”
Â