Başakşehir, Avrupa kupalarında 57. maçına çıkacak

UEFA Konferans Ligi ilk hafta haftasında Başakşehir, yarın Avusturya’nın Rapid Wien takımını ağırlayacak.

Söz konusu maçla birlikte Başakşehir, Avrupa kupalarında 57. karşılaşmasını oynayacak. Turuncu-lacivertliler, Avrupa’da geride kalan mücadelelerde 22 galibiyet, 13 beraberlik ve 21 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 81 gol atan Ä°stanbul ekibi, kalesinde ise 76 gole engel olamadı.

ÇAĞDAŞ ATAN Ä°LE AVRUPA’DA 7. MAÇ

İstanbul Başakşehir, Teknik Direktör Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa kupalarında 7. sınavına çıkacak. Turuncu-lacivertliler, Atan idaresinde Avrupa kupalarında çıktığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alırken, bu maçlarda 15 gol atıp, kalesinde 1 gol gördü.

AVUSTURYA TAKIMLARINA KARŞI 3. RANDEVU

Başakşehir, bu güne kadar Avusturya takımlarına karşı 2 maç oynadı. Başakşehir, 2019-2020 sezonunda Wolfsberger ile birlikte UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda yer aldı. Turuncu-lacivertliler, evinde 1-0, deplasmanda ise rakibi 3-0 mağlup etti.

Turuncu-lacivertliler, yarın oynayacağı Rapid Wien mücadelesiyle birlikte Avusturya takımlarına karşı 3. randevusuna çıkacak.

AVUSTURYA LÄ°GÄ°’NDE Ä°KÄ°NCÄ° SIRADA

Rapid Wien, bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundan başladı. Yeşil-beyazlılar bu turda Polonya ekibi Wisla Krakow’u, 3. turda ise Trabzonspor’u kupanın dışında bıraktı. Avusturya temsilcisi, play-off turunda ise Portekiz ekibi Braga’ya elenerek Konferans Ligi’nde gruplara kaldı. Wien, Avusturya Ligi’nde ise geride kalan 8 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 15 puanla ikinci sırada yer alıyor.

ADAM LADEBACK DÜDÜK ÇALACAK

Söz konusu mücadeleyi Ä°sveç Futbol Federasyonu’nda Adam Ladeback yönetecek. Ladeback’ın yardımcılıklarını Niklas Nyberg ve Daniel Yng yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Joakim Östling olacak. Karşılaşmanın VAR koltuğunda Ä°ngiliz Peter Bankes oturacak. Bankes’e AVAR olarak vatandaşı Darren England eşlik edecek.

Yorum yapın