Bakan Uraloğlu açıkladı! Bir günde 33 bin yolcu ile rekor kırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 4 Ekim tarihinde 33 bin 84 yolcuya hizmet vererek tüm zamanların günlük yolcu taşıma rekorunu kırdığını açıkladı. Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı Metro Hattı’nın, Türkiye’nin mega projelerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “2023 yılında işletmeye aldığımız hattımızı açıldığı günden bugüne kadar 12 milyon yolcu kullandı.” dedi. 

Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 47,5 kilometrelik uzunluğuyla Ä°stanbul’un en uzun metro hatlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, “Toplam 10 istasyon ile hizmet veren hattımız, Gayrettepe, Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk ve Ä°stanbul Havalimanı gibi önemli yolcu yoğunluğuna sahip duraklardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

“HAT Ä°STANBUL’UN YOĞUN TRAFÄ°K YÜKÜNÜ AZALTIYOR” 

Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı Metro Hattı’nın Ä°stanbul’un ulaşımına nefes aldırdığını dile getiren Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hattımız sadece şehir içi ulaşımını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda Ä°stanbul’un yoğun trafik yükünü azaltarak vatandaşlarımıza daha hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sunuyor. Hem iş hem de turizm trafiğini destekleyen hattımız günlük yaşamın akışına sağladığı katkıyla Ä°stanbul’un ulaşım altyapısını daha da güçlendiriyor.”

Yorum yapın