Biber gazı taşımak yasak mı, suç mu? Biber gazı kullanmanın cezası var mı?

Biber gazı taşımanın yasak veya suç mu olduğu hemen herkes tarafından araştırılıyor ve merak ediliyor. Savunma amacıyla biber gazı kullanmak isteyen birçok kişi, biber gazı bulundurmanın herhangi bir cezası olup olmadığını araştırıyor. Özellikle kadınlar, biber gazı taşımanın ya da kullanmanın bir yaptırımı var mı diye sorguluyor. Peki, biber gazı kullanmanın cezası var mı? İşte biber gazı kullanımıyla alakalı detaylar…

BÄ°BER GAZI NEDÄ°R?

Biber gazı, Biber spreyi veya OC gazı, OC spreyi, polis işlerinde, isyan ve kargaşa kontrollerinde, kişisel olarak kendini savunmada, ayı ve köpek gibi hayvanlara karşı korunmada kullanılan bir göz yaşartıcı gazdır. Gazın enflamasyon etkisi görüşü engeller ve gözlerin kapatılması için bir sebep oluşturur.

BİBER GAZI TAŞIMAK YASAK MI, SUÇ MU?

“Biber gazı taşımak yasak mı, suç mu?” sorusunun yanıtı belli oldu. Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, biber gazının bulundurulmasına yönelik bir kısıtlama olmadığını açıkladı. Biber gazı taşımak yasak değildir. Biber gazı taşıyanlar suç işlemiş olmaz.

BÄ°BER GAZI KULLANMANIN CEZASI VAR MI?

Biber gazı taşımanın kanunlar önünde herhangi bir cezası yoktur. Ancak gerekmediği anlarda kullanırsanız ve karşınızdaki kişi büyük bir zarar görürse 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilir. Ayrıca para cezasına da çarptırılabilirsiniz. Bu sebeple biber gazı kullanırken çok dikkat edilmeli. Biber gazının keyfi olarak kullanılması ve birilerinin bu durumdan zarar görmesi durumunda cezai işlem uygulanmaktadır.

Yorum yapın