Dani Carvajal’a umut vermekten kaçındı, dünyaca ünlü doktor acı konuştu

Dr. Pablo Gelber diz cerrahisinde dünya çapında bir uzman. Birçok sporcuyu önemli sakatlıkların ardından sahalara geri döndüren isim olarak biliniyor.

Gelber, Real Madrid’in Villarreal’le yaptığı maçın uzatma dakikalarında korkunç bir şekilde sakatlanan Dani Carvajal’ın durumunu değerlendirdi.

8 ila 10 ay arasında sahalara dönmesi beklenen Carvajal’ın 1 yıldan önce sahalara dönmesinin mümkün olmayacağının altını çizlen Gelber, “Sahalara dönecektir. Ancak üst düzey performansına ulaşma ihtimali yüzde 50 ila 60 arasında. Yani eski Dani Carvajal olmayabilir” diyerek umutsuz konuştu.

Sakatlığın meydana geldiği dizin yan kısmının, uzmanlar tarafından en az anlaşılan bölge olduğunu belirten Gelber, “Dizin karanlık tarafı olarak bilinir. Bu bölgelerin tedavisi doğrudan bu alanda yüksek eğitim almış bir uzman tarafından yapılmalı. Diz in yan veya dış kısımları halat şeklindedir. Eğer kırılırlarsa uçları birbirine temas etmeyeceği için kendiliğinden iyileşemezler. Dani Carvajal gibi vakalarda iltihabın azalması gerekirken onarılabilir olanı ormaya çalışmak için ameliyatın çok erken yapılması gerekir.” diye konuştu.

Gelber, Dani Carvajal vakasında 12 aydan daha kısa bir sürede iyileşme beklenemeyeceği ve aynı sportif seviyeye dönüş ihtimalinin de yüzde 50 ila yüzde 60 arasında olacağını kaydetti.

Futbolcuların ‘varus bacaklara’ sahip olma eğiliminde olduğunu kaydeden Gelber, “Bu bacakların eğilmesi anlamına geliyor. Bu durum yaralanmaların başarılı bir şekilde iyileşmesi için olumsuz bir faktördür, yeniden yapılandırılan bağları çok fazla stres altına sokar ve ameliyatların başarısız olmasına neden olabilir. Normal bir vakada bacağın bu deviasyonunu düzeltiriz. Ancak profesyonel bir futbolcuda bacak şeklinden düzeltilmesi futbolcunun kariyerinin sonu anlamına gelir.” dedi.

Ne kadar çok maç oynanırsa o kadar çok sakatlık olacağının basit bir matematik olduğunun altını çizen Gelber, “Dani Carvajal’a karşı dürüst olmalı ve gerçekçi beklentilerin sözü verilmeli. Çünkü işler istendiği gibi gitmezse aldığı duygusal darbe daha büyük olur” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorum yapın