Recai Kutan kimdir? Recai Kutan öldü mü, neden öldü?

Recai Kutan’ın vefat ettiği öğrenildi. Uzun yıllar Türk siyasetinde yer alan ve farklı dönemlerde milletvekilliği yapan Recai Kutan hakkında bilinmeyenler merak ediliyor. Kutan’ın ölmesiyle beraber birçok kişi Recai Kutan kimdir diye soruyor. Peki, Recai Kutan öldü mü, neden öldü? İşte Recai Kutan’ın siyasi hayatı ve hakkında merak edilen soruların yanıtı…

RECAÄ° KUTAN KÄ°MDÄ°R?

Recai Kutan veya tam adıyla Mehmet Recai Kutan, 5 Nisan 1930’da Malatya’da dünyaya geldi. Ä°lk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Ä°nşaat Fakültesi mezunudur.

Recai Kutan, 1974-1980 yılları arasında Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle siyasi çalışmaların içerisine resmen girmiş, 16., 20. ve 21. dönem Malatya milletvekili olarak TBMM’de yerini almıştır.

Recai Kutan, 1977 seçimlerinde MSP’den Malatya Milletvekili olmasından sonra kurulan II. MC Koalisyon Hükümeti’nde İmar ve İskân Bakanı olmuştur. 12 Eylül 1980 askeri ihtilalinden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 10,5 ay hapis yatmıştır. Askeri mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak daha sonra kararın bozulmasıyla beraat etmiştir.

Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisi’nin Genel Başkanlığını ve Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra kurulan Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı olarak uzun yıllar Genel Başkanlığını yapmıştır.

Kutan, yi derecede Ä°ngilizce, Arapça, Fransızca bilmektedir. 1954 yılında Mebrure Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten Ä°smail, Abdülaziz Murat ve Ahmet isimli üç çocuğu olmuştur. Eşi Mebrure Kutan 12 Kasım 2009’da kanser nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybetmiştir.

RECAİ KUTAN ÖLDÜ MÜ, NEDEN ÖLDÜ?

Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti. Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada Recai Kutan’ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Kutan’ın neden öldüğüne dair herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

Yorum yapın