Messi, Cristiano Ronaldo ve Ochoa ‘6’yı arıyor!

Messi hat-trick yaptığı Bolivya maçının arından “Kendime son tarihler koymak istemiyorum, eğlenmek istiyorum ve burada olmaktan heyecan duyuyorum” diyerek 2026 Dünya Kupası için net olmasa da bir ışık yaktı.

ABD’de Inter Miami formasını giyen oyuncu bu formunu sürdürebilirse ve isterse Dünya Kupası’ndan son bir kez boy gösterebilir.

Arjantin’in Dünya Kupası’na katılması hemen hemen garantiyken eğer Messi bu kararı verirse 6. kez bir Dünya Kupası’nda yer alacak. Messi gibi 6. kez bu onuru yaşayabilecek 2 oyuncu daha var: Cristiano Ronaldo ve Ochoa.

Dünya Kupası tarihinde bunu başarabilen futbolcu yok. Meksikalı Andres Guardado, Rafa Marquez ve Toto Carbajal, Ä°talyan kaleci Gigi Buffon, Alman efsane Lothar Matthaus 5’er kez bu turnuvada yer aldı. Ancak futbol hayatları sona erdi.

Geriye bunu başarabilecek aktif futbol oynayan son 3 isim: Messi, Ronaldo ve Ochoa. Herhangi bir sakatlık ya da tuhaf bir durum olmazsa Messi ve Ronaldo’yu 6. kez Dünya Kupası’nda oynarken görebileceğiz. Ochoa’nın durumu ise biraz farklı. Avs Futebol formasını giyen oyuncu milli takımın ilk 2 kalecisinden biri değil. Düzenli olarak oynamaya devam ederse en azından 3. kaleci olarak turnuvaya çağrılabilir.

 

Yorum yapın