Asla sahip olamayacağınız tek kupa bizde!

Pankartta, “Madridliler, asla sahip olamayacağınız tek kupa bizde” yazıyor. Pankartın altında “There is no beach” şarkısının sözleri ve bir web sitesi adresi yer alıyor.

Web sitesinde girenlerin karşısına ise şöyle bir metin çıkıyor:

“19 Ekim’de Celta, dünyanın en büyük kulüplerinden birini Abanca Balaidos’ta ağırlıyor: Real Madrid. 130 şampiyonluğuyla dünya futbol tarihinin en başarılı kulübü. Bunlar arasında ünlü Madrid müzesinde yer alan toplam 23 Avrupa kupası da var.

Yerel tarihçiler Real Madrid ve Celta hakkında konuşurken bir anormallik tespit eddiler. Beyaz kulübün ‘her şeyi kazanan’ takım olarak sınıflandırıldığını görüyoruz. Ancak bu tamamen doğru değil.

Bazıları Celta kulübünün vitrinlerinin boş olduğunu düşünebilir ancak müzemizde, Real Madrid’in müzesiyen yer almayan kıtasal bir kupa sergileniyor. PSG ve Juventus gibi takımların da müzesinde var. Çünkü Celta Vigo’nun tarihi mütevazı olsa da büyüklükten yoksun değil.

Madrid taraftarlarının kupalara verdiği önemin bilincinde olan Celta, bu cumartesi Abanca Balaidos’a gelen tüm Real Madrid taraftarlarına şu ana kadar ki tek Avrupa şampiyonluğumuzu ve Real Madrid kulübünün asla sahip olamayacağı simgeleyen o kupayı sunuyor.

Tüm Real Madrid taraftarlarını hiçbir zaman sahip olamayacakları bu Avrupa kupasını görmeyi davet ediyor. Saat 18:00’den itibaren 21:00’e kadar stadımızın dışında kurulacak stantta görebilirsiniz.

Fotoğraf çekmek, kupaya dokunmak ve hissetmek isteyen Madrid taraftarları ücretsiz olarak bunu yapabilir. Sadece 62 kilometre uzaktayız.”

Celta Vigo’nun bahsini ettiği kupa Intertoto Kupası. UEFA tarafnıdan 1995 ile 2008 yılları arasında düzenlenen bu turnuvada 2000 yılında Celta ile Zenit finalde karşılaşmış, zorlu maçtan Celta Vigo galip ayrılıp kupanın sahibi olmuştu.

Celta Vigo haklı. Real Madrid bu kupaya asla sahip olamayacak çünkü artık yapılmıyor.

 

Yorum yapın