Oğuz Tongsir görevden alındı, kayyum atandı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 

Oğuz Tongsir, dernek üyelerine gönderdiği mesajda “İçişleri Bakanlığı tarafından tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını” ve “Derneğe kayyum atandığını” bildirdi. 

Tongsir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli üyem, seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD başkanlığından uzaklaştırılmış bulunuyorum. Derneğe kayyum atanmıştır. Anadolu’dan gelen gazeteci arkadaşların usulsüz bir şekilde genel kurula davet edildiği ve seçimi böyle kazandığım iddia edilmektedir. Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez. Anadolu’dan başlayan hamleyi çekemeyenler sonunda dersini gene alacaktır. Bu kısa süreçte gene Levent’te olacağımı bilmenizi isterim. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz.“ 

Oğuz Tongsir, Mayıs ayında yapılan genel kurulda dördüncü dönem göreve gelmişti.  

BU AŞAMAYA NASIL GELİNDİ?

Dernek başkanın görevden alınmasına kadar uzanan süreçte yaşanan bazı olaylar şöyle: 

Ä°ddialara göre, dernek üyelerinden Mehmet Ä°zmirlioğlu, eşi ve çocuklarıyla 28 Ağustos’ta TSYD’nin Ä°stanbul Levent’teki yüzme havuzuna gitti. Ä°zmirlioğlu’nun başörtülü eşine havuzun bulduğu bölümü giremeyeceği söylendi. 

Mehmet İzmirlioğlu ve eşinin iddiasına göre “eşinin başörtülü olması” nedeniyle oraya girmesine izin verilmedi. Dernek yönetimi ise “muhafazakar kadın üyelerin rahatsız olacağını düşünerek TSYD’de ayrı bir havuzu onlara tahsis ettiği” açıkladı ve yaşanan olayın bundan kaynaklandığını savundu.  

Mehmet İzmirlioğlu, “kasıtlı olduğuna” inandığı olayı sosyal medyadan paylaştı ve suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyadaki paylaşım basına yansıdı ve İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. 

Soruşturma kapsamında TSYD’de kayıtları incelemeye alındı. İnceleme sürecinin ardından ardından görevden alma olayı yaşandı. Ayrıca savcılığın “vatandaşlar arasında ayırımcılık yapıldığı” iddialı soruşturması da sürüyor. 

TSYD 14 Nisan 1963 yılında kurulmuş bir basın kuruluşu. Bakanlar Kurulu kararıyla adının önüne Türkiye ibaresini alan TSYD, spor muhabiri, yazarı, foto muhabiri, televizyoncusu, internet yazarları, kameramanı ile güçlü bir meslek kuruluşudur. Türkiye çapında 1700 üyesi, 11 şubesi ve 81 il temsilciliği bulunuyor.

Yorum yapın