El Clasico’yu kim kazanır? Barcelona iyi yağlanmış bir makine gibi, Real Madrid’e ise kafa ayarı gerekiyor

Hansi Flick’in Barcelona’sı sahada akıcılığı öne çıkarırken Ancelotti’nin Real Madrid’i ise halen taktik ayarlarını yapamamış durumda.

Barça Sevilla’yı, Real Madrid’de Celta’yı mağlup ederek El Clasico’ya geliyor.

İki takımın puanları birbirine yakın ancak sahadaki performansları çok farklı. Barcelona net bir oyun tarzını iyi bir stratejiyle sahada uygularken Real Madrid ise savunma ve diğer hatlar arasındaki kopukluk problemini çözebilmiş değil.

Barcelona iyi yağlanmış bir makine gibi

Hansi Flick’in Barcelona’sı şu anda Avrupa’nın en dinamik takımlarından biri olduğunu herkese kabul ettirdi.

Rakipleri ofsayta düşüren savunmasıyla dikkat çeken Katalanlar, hücumu ise dikey düşünüyor. Ä°lk 11’i sürekli değişse de Pedri, Frenkie de Jong, Gavi gibi orta saha oyuncuları Lewandowski, Raphinha ve Lamine Yamal gibi forvetlerle bağlantılı ve akıcı bir oyun sergiliyor. Bu uyum kıskanılacak cinsten bir oyunun ortaya çıkmasını sağlıyor. Sahada kim olursa olsun herkes taktiğe uyuyor ve futbolu zevk veriyor.

Real Madrid’e kafa ayarı lazım

Öte yandan Carlo Ancelotti’nin Real Madrid’i ise La Liga’da kendisine yenilmezlik getiren oyun sisteminde ciddi problemler yaşıyor. Kadro yeterli olmasın rağmen orta saha ile forvetler arasında ciddi bir bağlantı sorunu var. Bellingham’ın çok sık sakatlanmaya başlaması, Brahim Diaz ve Arda Güler gibi yaratıcı alternatiflere şans verilmemesi takımın hücumdaki akıcılığını olumsuz etkiliyor. Galibiyet için Modric’in zekasını kullanması gerekiyor.

Kritik anlarda ise savunmada kararlılık eksikliği dikkat çekiyor. Celta’nın son dakikada bulduğu pozisyonda Vinicius’un rakibini kovalamayı bırakması çok pahalıya patlayabilirdi.

Ancelotti, Arda Güler’in savunmasının eksik olduğunu söyleyip dururken takımın genelinde bu problemin olduğunu görmemek için gözlerinizi kapatmanız lazım.

Real Madrid’in Barcelona karşısında evinde hezimete uğramaması için savunmada düzenlemelere gitmesi gerekiyor.

Kroos sonrası dönemde orta sahayı paylaşan Valverde, Tchouameni ve Camavinga harika savunma yapıyor olabilirler ancak bir o kadarda da yaratıcılıktan yoksunlar. Önemli pas atacak kapasiteyi gösteremiyorlar.

Büyük maçların sonuçları tahmin edilemez. Ä°ki teknik adam arasında taktiksel bir savaş yaşanacak. Barcelona iyi çalışan sistemine güvenirken, Real Madrid’in güvenecek tek şeyi ‘şans’ gibi görünüyor. Ancak sonuçta iki takımda kazanmayı başarıyor bu yüzden El Clasico bize gerilim dolu bir maç vaat ediyor.

Henüz erken olsa da Barcelona’nın bir galibiyeti La Liga’nın bu sene erken biteceğinin habercisi olabilir.

Yorum yapın