Kardeşim doktor ihmali sonucu bu halde

Survivor’ın en çok konuşulan isimlerinden biri olan Aleyna Kalaycıoğlu daha sonra şarkıcılık kariyeriyle adından söz ettirmişti.

Son olarak, Aleyna Kalaycıoğlu, kardeşinin sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklamada bulundu:

“2013 yılında Cansu’yla yazlıktaydık, o zamanlar hiçbir engeli yoktu sizler gibi normal sağlıklı bir bireydi. Biraz da balık etliydi. Yaz ortalarına doğru biraz kilo kaybetmeye başladı fakat bir yandan sürekli canı tatlı istiyordu, sürekli tatlı yemek istediğini söylüyordu bana. Ben de Cansu’nun bir haftada verdiği kiloları görünce (sürekli tatlı yiyerek) hastaneye götürdüm. Babam geldi o zaman fakat ilgilenmedi, bu süreçte Cansu sürekli uyuyor ve hala şeker tüketmek istiyordu. Babam geldiği halde kardeşimi hastaneye götürme gibi bir harekette bulunmadı.”

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu: Kardeşim doktor ihmali sonucu bu halde - Resim : 2

Kalaycıoğlu sözlerine “Ben o zaman 15 yaşında falanım. Cansu’yu hastaneye götürdüm tek başıma taşıyarak. Akçay’da götürdüğüm 2 hastane de ilgilenmedi psikolojik deyip gönderdiler. Sonunda annem ‘Hemen yanıma gelin Cansu’yu ben götüreceğim’ dedi. Aldım Cansu’yu bindik otobüse, Ä°stanbul’a geldik. Annem Cansu’yu gördüğü halde ‘Kardeşin nerde’ dedi bana. Cansu o kadar zayıflamıştı ki tanıyamadı” diye devam etti.

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu: Kardeşim doktor ihmali sonucu bu halde - Resim : 3

“ANNEME FİŞİNÄ° CEKMEK İÇİN SORU SORDULAR”

Kalaycıoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

“Apar topar Ataşehir’de bir hastaneye gittik her hastane farklı bir teşhis koydu.  Doktor o gece tatile çıkacağı için kardeşime acil bir tedavi yapmaya çalıştı. Çünkü birkaç saat sonra sevgili eşi ve çocuklarıyla tatile çıkacaktı acelesi vardı (!) Cansu iki güne yakın uyanamadı fenalaştı. Sonra sonunda şekerine bakmak akıllarına geldi ve meğerse kardeşim günlerdir 500 şekerle komadaymış.

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu: Kardeşim doktor ihmali sonucu bu halde - Resim : 4

Cansu apar topar yoğun bakıma alındı. Sözde doktor da tatilden geri döndü. Kardeşimin kalbi 70 dakika boyunca durmuştu her şey için çok geçti yani artık. Beynin yüzde 70’den fazlası hasarlıydı. Yaşasa bile birkaç ay ömür biçtiler kardeşime. Zaten o süreçte de yatağa bağımlı, göremeyecek, konuşamaz ve hareket edemeyecekti. Anneme fişini çekmek için soru sordular ya inanabiliyor musunuz? Yani ‘Zaten ölecek’ dediler. Annemle baş başa kaldık göz göze geldik. Babam çoktan yok olmuştu ortalıktan…

“CANSU DOĞUŞTAN BÖYLE DEĞİL”

Annem ağlayarak ‘Ben Cansu’yu hayata döndürürüm yeter ki evladımı verin bana’ dedi. Hala hatırlıyorum o anı. O süreç yoğun bakımda geçti hep. Okuldan çıkıp Cansu bugün hala nefes alabiliyor mu diye hastaneye gidiyordum. Ergenliğim çok kötüydü. Okulda her gün ağlıyordum neden diye.

Neyse çok uzatmayacağım sapasağlam götürdüğüm kardeşimi bu halde geri aldık biz hastaneden. Şu an göremiyor, konuşamıyor hareket edemiyor vs. Yani Cansu doğuştan böyle değil arkadaşlar. Kardeşim bir doktor ihmali sonucu bu halde!”

Kalaycıoğlu sözlerini “Kardeşim Tip 1 diyabet hastasıymış sadece! Ameliyatlık da bir durumu yoktu, hiçbir şeyi yoktu kardeşimin!” diyerek tamamladı.

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu: Kardeşim doktor ihmali sonucu bu halde - Resim : 5

“TEK TEK HESABINI SORACAĞIM”

Kalaycıoğlu “Tüm doktorlardan tek tek hesabını soracağım. Son duruşmayı bekliyorum” diyerek destek veren herkese teşekkür etti.

Yorum yapın