23 Ekim 2024 Dolar kaç lira oldu? Euro ne kadar oldu?

Dolar 34,25 TL’de seyretmeye devam ediyor. Euro ise 37,01 TL’de seyrediyor.

Dün Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)’nin yaptığı açıklamalar siyaset gündeminin baş maddesi haline geldi ve bu tartışmaları piyasalar dikkatle takip edilecek. 

Öte yandan doların diğer para birimleri karşısında sergilediği hareketlerin baş aktörü ABD seçimleri olmaya başladı. Trump’ın kazanma ihtimalinin ufukta belirmesi dolara güç kazandırıyor. Trump’ın üretimi ABD’ye taşıma ve ekonomiyi, üretimi canlı tutma yönündeki görüşleri doların diğer para birimleri karşısında güç kazanmasına neden oluyor. Ancak dün yayımlanan bir anket Harris’i Trump’ı 3 puan önde gösterdi. 

İçerde ise piyasalar Ekim ayı enflasyonunu beklemeye başladı. Eylül ayı enflasyonu yüzde 3’ün altında gelse de beklentileri aşması tüm planları bozdu. TCMB Başkanı da TBMM’deki sunumda eylül ayı enflasyonu için beklentilerimizin üzerinde geldi ifadelerini kullanmıştı. Geçtiğimiz hafta TCMB’nin faizi yüzde 50’de bıraktığı toplantının metninde “Enflasyonun iyileşme hızındaki belirsizlik arttı” ifadesi kullanılmıştı. 

Bu da TCMB’den beklenen faiz indirimlerinin ötelenmesine neden olmuştu. Citibank, yayımladığı raporda TCMB’nin 2025 Ocak’a kadar faize dokunmayacağını yazdı.

Borsa Ä°stanbul’da ise toparlama emareleri sergileniyor. Bist100 endeksi dünü bankacılık hisseleri öncülüğünde yüzde 2,11 yükselişle kapattı. 

Bugün içerde tüketici güven endeksi açıklanacak. Yatırımcılar, siyasetin değişen gündemini izlemeye devam edecek.

 

Yorum yapın