UEFA Avrupa Ligi’ndeki gol düellosunda kazanan Galatasaray oldu

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında Galatasaray, Ä°sveç ekibi Elfsborg’u konuk etti.

RAMS Park’ta oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray peş peşe pozisyonlar yakaladı.

Sarı-kırmızılılar 28. dakikada golü buldu. Dries Mertens’in şutunda top direkten oyuna alanına döndü. Pozisyonu iyi takip eden Mauro Icardi yaptığı vuruşla skoru 1-0’a getirdi.

‘Cimbom’ 39’da farkı 2’ye çıkardı. Abdülkerim Bardakcı’nın yaptığı kafa vuruşunda direkten dönen top Elfsborg kalecisi Isak Pettersson’a çarparak ağlarla buluştu.

44. dakikada Gabriel Sara’nın savunma arkasına attığı klas pasla topla buluşan Barış Alper Yılmaz yaptığı vuruşla skoru 3-0 yaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 3-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Mücadelenin 2. yarısında ise konuk ekip Elfsborg golü buldu. 52. dakikada Niklas Hult farkı 1’e indirdi. Golün ardından VAR incelemesi yapılsa da hakem orta noktayı işaret etti: 3-1.

Elfsborg, Barış Alper Yılmaz’ın ceza sahası içerisinde topa elle müdahale etmesi nedeniyle penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Michael Baidoo top ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 3-2 yaptı.

83. dakikada sahne alan Yunus Akgün, Galatasaray’ı rahatlatan golü kaydederek skoru 4-2’ye getirdi.

90+1. dakikada Elfsborg’dan Johan Larsson topu ağlara gönderip farkı yeniden 1’e indirdi. Bu gol aynı zamanda mücadelenin sonucunu belirleyen gol oldu: 4-3.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 7 yaptı ve maç fazlasıyla Avrupa Ligi’nde zirvede yer aldı, 3 puanda kalan Elfsborg ise 20. basamakta bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi’nin 4. haftasında Galatasaray sahasında Tottenham ile mücadele edecek, Elfsborg ise Braga’yı konuk edecek.

Yorum yapın