24 Ekim dolar kaç lira oldu? Euro ne kadar oldu?

Dolar 34,23 TL’den başladığı haftada yükselişini sürdürüyor. Kur perşembe günün 34,27 TL’den başladı. Euro ise 37,08 TL’den başladı.

Dolar, ABD seçimleri yaklaştıkça değer kazanıyor. ABD seçimleri çok başa baş noktasında gidiyor ve bazı anketler Trump’ın kazanma ihtimalinin ufukta belirmesiyle birlikte belirsizliğin artmasıyla dolar değer kazanıyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi ağustos ayından beri en yüksek seviyede 104,172’de seyrediyor. Euro/Dolar paritesi son 6 ayın en düşüğüne geriledi. 

Türkiye’de ise asgari ücret yavaş yavaş gündeme giriyor. Ä°lk asgari ücret toplantısı aralık ayında yapılacak. Dün Reuters’e konuşan IMF Türkiye Masası Şefi Jim Walsh, asgari ücretin geçen yılki düzeyde artırılmaması gerektiğini, enflasyon hedeflerine ulaşılabilmesi için ilave faiz artışına ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. Walsh, geçtiğimiz yıl gerçekleşen asgari ücret artışını yüksek olarak tanımladı ve ekledi “Enflasyonun ciddi şekilde yükselmesine neden oldu.” Walsh, asgari ücretin yüksek olmasının enflasyon beklentileri için büyük bir çıpa oluşturduğunu söyledi. 

Öte yandan MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrının etkileri izleniyor.

Bugün içerde açıklanacak önemli veri bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki temaslarına devam ediyor. 

Bugün ABD ve Avrupa bölgesinde imalat verileri açıklanacak. İçerde ise bankacılık verileri takip edilecek.

Yorum yapın