Yalnız Mutlu Olmanın ve Dolu Bir Yaşam Yaşamanın 15 Yolu

Daha gençken – belki 12 ya da 13 – ve ebeveynlerinizin ayak işlerini yapmak için dışarı çıkıp sizi evde yalnız bıraktığını hatırlıyor musunuz?

Benim gibiyseniz, kapının kapandığını duyduğunuz ve evi kendinize aldığınız an, sonraki birkaç saat boyunca istediğiniz her şeyi yapmak için bu inanılmaz özgürlüğü hissettiniz – ve bu kesinlikle harikaydı.

Yıllar boyu hızla ilerleyin ve birçok insan için eskiden imrenilen, etrafta kimsenin olmadığı zamanlar pek hoşgörülü gelmeyebilir. Elbette, sorumluluklarımıza yönelmek ya da telaşlı hayatlarımıza bir ara vermek için kendimize biraz zamana ihtiyacımız var, ancak çoğu insan nihayetinde, geceleri eve gelmek için kendi köşelerinde birinin olmasını istiyor.

Son zamanlarda, sanırım hepimizin tahmin ettiğimizden biraz daha fazla “yalnız zaman” geçirdik ve bunun herkes için zor olduğunu söylemek muhtemelen doğru olacaktır. Ve bazıları sosyal mesafenin dışa dönükler için içe dönüklere göre daha zor olduğunu düşünürken, araştırmalar bunun tersinin doğru olabileceğini çünkü dışadönüklerin sosyal medyada aktif olma ve arkadaşlarıyla iletişim halinde olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor – ve daha fazlası bu zamanlarda dirençli olma ve gelecek için umudunu sürdürme olasılığı yüksektir.

Ancak, herhangi birinin kişisel özelliklerine veya sosyal eğilimlerine rağmen, hepimiz bu COVID-19 salgını sırasında alıştığımızdan biraz daha fazla yalnız yaşamaya zorlandık ve şüphesiz herkesi benzersiz şekillerde etkiledi. Ve hatta eğer bunu hala her gece eve gelip bir aileye sahip, tecrit ruhu hala gözlemliyor.

Evet, mevcut toplu sosyal mesafe uygulaması, hastalıkların yayılmasını en aza indirmek için kritik bir bileşendir, ancak aynı uygulamanın insanların mutluluğu ve akıl sağlığı üzerinde büyük bir olumsuz etkisi olabilir . Aslında, olumlu sosyal etkileşimlere sahip olmak , mutluluğun en güçlü yordayıcıları arasındadır , öyleyse “sosyal mesafe” pratiğiniz daha uzun vadeli bir temele oturtulursa, dolu bir hayat yaşamak mümkün müdür?

İnsanlar çeşitli şekillerde mutlulukla gelirler. Araştırmalar , insanları mutlu eden üç ana şeyin şunlar olduğunu gösteriyor:

Diğer insanlarla yakın ilişkiler kurmak

Anlamlı bir iş veya hobiye sahip olmak

Başkalarına yardım etmek

Karşılaştığınız zorluklar, kavşak noktaları ve yaşam tarzı değişiklikleri ne olursa olsun, günün sonunda, en önemli şey mutluluğunuzdur. İsteğinize göre yalnız yaşayın ya da doğru partneri bulamadınız mı, doyurucu bir hayat yaşamak kesinlikle mümkündür.

Yalnız Mutlu Olmanın ve Dolu Bir Yaşam Yaşamanın 15 Yolu

1. Sizi Gerçekten Mutlu Kılan Şeyleri Keşfedin

Sizi neyin mutlu ettiğini anlamak için , kendinizi ciddi şekilde düşünmeye ve kendinizi tanımaya zaman ayırmanız gerekir .

Şimdi, muhtemelen ben”, düşündüğünü yok kendimi biliyorum. Kendini nasıl bilemezsin ? ” Ancak bu makaleyi mutlu olmak ve dolu dolu bir yaşam sürmek için ipuçları aradığınız için okuduğunuza göre, muhtemelen sizi gerçekten harekete geçiren şeyin ne olduğunu henüz bulamadınız.

Yalnız olmanın iyi yanı, size zamanınız konusunda bencil olma özgürlüğü vermesi ve ihtiyaçlarınızı, arzularınızı ve hırslarınızı diğerlerinin üzerine koymasıdır. Kısa vadeli yapılacaklar listenizi bir kenara bırakmanın, günlük “işleri halletme” sürecinize ara vermenin ve aşağıdaki soruları düşünmenin zamanı geldi:

Başarısız olma riskiniz olmadığını bilseydiniz, hayatta ne yapmak veya olmak isterdiniz? Kariyerinizi değiştirmeyi, yeni bir şehre taşınmayı veya tutkulu olduğunuz bir konuda uzman olmayı ne sıklıkla hayal ettiniz, sadece başarısız olma riskiyle caydırmak için? Başarının garanti edildiği ideal senaryonuzu hayal edin.

Aynı şekilde, sonsuz miktarda paranız olsa nasıl yaşardınız? Genellikle insanlar yanlışlıkla equate para ile mutluluk, ancak çalışmalara göre , zenginlik kişinin genel üzerinde küçük bir etkiye sahiptir mutluluk-ve işte sadece eğer olduğun yaşam aşırı inanılmaz oldum varsayılan olarak araç kendini kazandığın zenginlik ( işinizde başarılı, ki bu da büyük olasılıkla yaşamak için yaptığınız şeyden zevk aldığınızı gösterir).

Temel kişisel değerleriniz nelerdir? Günlük kararlarınıza rehberlik eden temel inançlarınız nelerdir? Değerlerinizin ne olduğunu bilmek, önceliklerinizi belirlemenize yardımcı olur, böylece günlük yaşamınızı sizin için önemli olan şeylerle uyumlu hale getirebilirsiniz. Değerlerinizi belirleme konusunda yardıma ihtiyacınız olursa alabileceğiniz bir değerlendirme .

Bu soruları yanıtlamak, sizi gerçekten neyin mutlu ettiğini ortaya çıkarmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda enerjinizi yeni (ve geliştirilmiş) bir yöne doğru yönlendirmenize yardımcı olabilir.

2. Kendinize Yeni Bir Başlangıç ​​Yapın

Evet, rutin olması sağlıklıdır . Ancak geriye dönüp baktığınızda, 2021 ile 2011’i ayırt edemiyorsanız, “rutin” olayı biraz fazla ileri götürdünüz. Hayatınızda olan şeylerle kendinizi uyarmalı ve kendinize büyüme ve gelişme fırsatları vermelisiniz.

Kova listenizin bir envanterini çıkarmanın ve keşfetmek istediğiniz yeni yerlere, öğrenmek istediğiniz becerilere ve nihayetinde hayatınızda ulaşmak istediğiniz hedeflere daha yakından bakmanın zamanı geldi . Otopilotunuzu kapatın ve size sunulan olasılıklar konusunda heyecanlanın.

Ve küçük başlayabilirsiniz. Bazen tazelenmiş ve mutlu hissetmek için gereken tek şey günlük rutininizle ilgili basit bir şeyi değiştirmektir . Ya da belki mobilyalarınızı yeniden düzenleme veya evinizi yeniden dekore etme zamanı gelmiştir. Çevreniz veya günlük yaşamınız hakkında bir şeyi değiştirerek, yeni bir başlangıç ​​yapabilir ve hayatınızın durgun olduğu hissinden kurtulabilirsiniz.

Unutma, tek başına mutlu olmanın bir parçası da kendin için yaşadığının ve başka hiç kimse olmadığının farkına varmaktır. Yeni bir hobiye başlamak istiyorsanız , yapın. Bir yere seyahat etmek istiyorsan, yap. Eğer sarı oturma odası neon boyamak istiyorsanız, bunu .

3. Öz Sevgiyi Uygulayın

Birçoğumuz kendimizin en kötü eleştirmenleriyiz. Sık sık mükemmellik için çabalıyoruz ve bir sonraki seviyeye kadar elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, bu da mükemmellik için çabalamaktır. Bu, hatalarımız yüzünden gereksiz yere kendimizi dövmemize neden olur. Ve bu içsel zorbayla mücadele ederken ve size gerçekten oldukça harika olduğunuzu düzenli olarak hatırlatacak bir partneriniz yoksa, sizi hızlı bir şekilde depresyon ve olumsuzluk yoluna götürebilir.

Araştırmalar , kendinize şefkat göstermenin üç ana unsuru olduğunu gösteriyor :

Başarısız olduğunuzda kendinize karşı nazik olmak , bu da kendinize durumunuzda olan bir arkadaşınıza davrandığınız gibi nazik davranmayı gerektirir.

Ortak bir insanlık duygusuna sahip olmak , tüm insanların kusurlu olduğunu ve herkesin hayatının iniş ve çıkışları olduğunu fark edebileceğiniz anlamına gelir, bu nedenle ıstırabınızda yalnız değilsiniz. Sık sık mücadelelerimizde yalnız hissederiz ve bu da onların üstesinden gelmeyi daha da zorlaştırır.

Düşünceleriniz ve duygularınız hakkında onları tanıyarak dikkatli olun, ancak olumsuz bir benlik kavramı geliştirme noktasına kadar onları düşünmeyin. Duygularınızın farkında olmak size netlik ve perspektif duygusu verir ve bu da kendinize şefkat göstermenize yardımcı olur.

Kendinize olan sevginizi artırmanın birçok yolu vardır , bu da kontrolünüz dışındaki şeyler için kendinizi suçlamaktan alıkoyacak ve hayatınızdan memnuniyetinizi artıracaktır.

Öz sevgiyi uygulayın. Yalnız kalmanın normal ve doğal olduğunu bilin. Sorun değil ve yalnızken çok mutlu ol.

İşte deneyebileceğiniz bazı stratejiler:

Yalnız kalmanın normal olduğunu ve birçok insanın durumunuzu paylaştığını kabul etmeye çalışın. Toplumun “yapmanız” gerektiğini ima ettiği şeylere herhangi bir değer biçmeyin ve hayatı tek başınıza yaşamanın tamamen doğru olduğunu fark etmeye başlayacaksınız – kendinize bir mola verin.

  • Kendinize olan güveniniz üzerinde çalışın . Dışarıdan tanınmaya ihtiyaç duymadan başarılarınızla gurur duymayı öğrenin. Bir hata yaparsanız, kendinize kızmak yerine ondan ders alın .
  • Olumlu doğrulamalar kullanın .
  • Başkalarının onayını almayı bırakın.
  • Kendinizle ilgili sevdiğiniz şeyler hakkında bir günlük oluşturun . Güçlü yönlerinize odaklanın ve onların üzerine inşa edin.
  • Negatif düşüncelerinizin farkında olun. Sürekli tepeden kara bir bulutla düşünüyorsanız, güneş ışığının içeri girmesine izin verecek yeriniz olmayacak. Bu kitabı okumak , zihninizi olumlu sonuçları yansıtacak şekilde eğitmenize yardımcı olabilir, bu da onların doğal bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilir.
  • Kendinizi olumlu insanlarla çevreleyin .

Biraz yalnız kalmak, düşüncelerinize ve çevrenize dikkat etmenizi sağlayacaktır. Mutluluğu ve huzuru hissedebilecek ve içinizde tamamen yerine getirilmesi gereken her şeye zaten sahip olduğunuzu bileceksiniz.

Düşük bir noktadaysanız, evden çıkmaya ve sizi seven ve sizi alaşağı eden her şeyden aklınızdan çıkarmanıza yardımcı olacak arkadaşlarınızın ve ailenizin yanında olmak için çaba gösterin.

Kendinizi plan yapmaktan kaçarken bulursanız, önceden bir şey yapmayı deneyin. Örneğin, 10 haftalık bir kickboks sınıfı veya spor ligi için ödeme yapın. Bu önceden taahhütte bulunduktan sonra, gerçekten yapma zamanı geldiğinde vazgeçme olasılığınız azalacaktır.

4. Egzersiz Yapın ve Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı Oluşturun

( Yan not : Sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmanın en iyi yollarından biri , vücudunuza organik buğday çimi, buğday çimi suyu ve matcha yeşil çayından oluşan özel bir alkali yeşil karışım sağlayan bu sağlıklı yeşil suyu içerek her güne başlamaktır . Gün boyunca almanız gereken besinler ve enerji ile vücut.)

Belki de forma girmenize, vücudunuz hakkında iyi hissetmenize ve endorfinin sayısız faydasını sağlamanıza yardımcı olacak yeni bir egzersiz programına başlayarak kendinizle fiziksel düzeyde yeniden bağlantı kurmanın zamanı gelmiştir .

Egzersiz yapmak bir angarya gibi gelmemeli, bu yüzden eğlenirken başkalarıyla çalışmanıza izin veren spinning, Zumba ve hatta Xbox oyunları gibi bazı harika programlar var. Diğer bazı fikirler şunları içerir:

Bir sınıfa katılmayı taahhüt edin ve bir arkadaşınızın sizinle kaydolmasını sağlayın . Sorumluluk ortağına sahip olmak, işi bırakma olasılığını azaltacak ve egzersiz yaparken arkadaşını görebileceksin.

Ya da sabah ilk iş olarak yapabileceğiniz , gün boyunca kendinizi yenilenmiş hissetmenizi sağlayacak 11 egzersiz rutinine göz atarak daha küçük başlayın . Sabah egzersizlerinin en iyi yanı, günün geri kalanında egzersiz yapmak zorunda kalmayı düşünmemenizdir çünkü zaten bitti!

Köpeğiniz varsa, onu günde 20 dakikalık yürüyüşe çıkarın veya koşun. Köpeğiniz sizi bunun için sevecek ve günlük yürüyüş zamanınızın geldiğini size hatırlatarak bağlı kalmanıza yardımcı olacaktır. O sevimli küçük köpek gözlerine nasıl hayır dersin?

Düzenli egzersiz yapmak, forma girmenize, vücudunuz hakkında iyi hissetmenize ve hatta endorfinlerin sayısız faydasından yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmanın diğer kısmı, hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınızı aktivite seviyeniz kadar etkileyebilecek diyetinize bakmaktır . Yeme alışkanlıklarınızı hızlı bir şekilde kontrol etmek için bir hafta boyunca bir yemek günlüğü tutun ve ardından gerekli değişiklikleri yapın. Ne yediğinize ve ne kadar yediğinize bakın. By senin porsiyon boyutları kontrol , kendinizi daha sağlıklı ve daha mutlu tutmak ve uyuşukluk hisleri azaltmaya yardımcı olacaktır.  Ayrıca, can sıkıntısından yemek yediğiniz veya üzgün hissettiğiniz zamanların farkında olun.

Son olarak, gün boyunca en iyi şekilde çalışması için enerjiye sahip olmanın hayati bir parçası olan pozitif bir uyku programını sürdürmeyi unutmayalım . Yalnız kalmanın en iyi faydalarından biri, uykunuzda tekmelenmeden veya dürtmeden bütün yatağı alabilmenizdir! Ve eğer sabah yorgun hissediyorsanız , enerjinizi nasıl artıracağınızla ilgili bu ustalık sınıfına göz atabilirsiniz .

5. Kendinizi Diğer İnsanlarla Karşılaştırmayı Bırakın

Elbette, söylemesi yapmaktan daha kolay, ancak başka birinin hayatında kapalı kapılar ardında neler olup bittiğini gerçekten bilmiyorsunuz. Yıllar önce arkadaşlarımla dışarıda olduğum, bar atladığım ve geç saatlere kadar dışarıda kaldığım bazı resimlere dönüp bakıyorum. Ve tabii ki hayatımın en güzel anlarını yaşıyor gibi görünüyorum, ama bu yaşam tarzını yaşarken perişan olduğumu biliyorum. Ve o zaman ben de biliyordum! Ama elbette kameraya iki saniye gülümserdim.

Sizi mutlu eden şeyler değilse, haftada yaptığınız sosyal aktivitelerin sayısını takip etmeyin. Dürüst olmak gerekirse, bazen en iyi sosyal plan türleri iptal edilenlerdir. Bir münzevi gibi görünmek istemem ama işten sonra şehir merkezine gitmek için gürültülü bir restoranda oturmak için trafikle mücadele etmek yerine kendinize son dakika boş bir gece geçirme hissi sevindirici … 10 defadan 9’u.

Öyleyse evde oturup sosyal medyada gezinirken ve dışarıda arkadaşların fotoğraflarını gördüğünüzde, gerçekten kıskanıyor musunuz? Çünkü, büyük olasılıkla, bu resimdeki bazı insanlar muhtemelen kendi yerlerinde olmaktansa senin yerinde olmayı tercih ederdi.

6. Tutkunuzu Bulun ve Geliştirin

Her zaman yapmak istediğiniz bir şeyi düşünün.

Şimdi bunu yapmanın tam zamanı!

Yalnız olduğunuzda, kendi programınız dışında başka birinin programı hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Bu yüzden tutkulu olduğunuz, sizi zorlayacak bir şey seçin ve onu takip etmeye başlayın.

Örneğin, hayvanları seviyorsanız, neden haftada bir yerel barınağınızda gönüllü olmuyorsunuz? Veya öğrenmek istediğiniz bir beceri varsa , onun peşinden gidin!

Yeni bir şey denemekten asla zarar gelmez ve bazen tutkunuzu bulmak için biraz deneme yanılma ve deneme gerekir. Yeni şeyler denemek sizi evden çıkaracak, yeni ve pozitif insanların yanında olmanıza izin verecek ve yeni şeyler öğrenmek için güveninizi tazelemenize yardımcı olacaktır .

7. Konfor Bölgenizden Çıkın

Eğer planları ile belirtmiş etrafında kimse yok iken, fırsatı konfor çıkmak bölge her hafta yeni bir şey yaparak. Bu aynı zamanda yeni insanlarla tanışmanıza ve yeni bağlantılar kurmanıza yardımcı olacaktır . Utangaçsanız bu ilk bakışta zor görünebilir, bu yüzden işte bunun üstesinden gelmenize yardımcı olacak bazı adımlar .

Yaklaşmak için yeni fırsatlar ararken, bunu birini “bulmaya” çalışma zihniyetiyle yapmayın. Bunun yerine, içsel benliğinize fayda sağlayacak şeyler yapın. Biriyle romantik anlamda tanışırsan, gerçekten ortak bir noktaya sahip olduğun biri olacak.

Konfor alanınızdan çıkmanın harika bir yolu, bir yere gitmek ve her hafta yeni ve eğlenceli bir şeyler yapmaktır.

Konfor alanınızdan çıkmak ve yeni şeyler denemek yeni arkadaşlıklara ve eğlenceli deneyimlere yol açabilir. Sadece bir şeylerin sana gelmesini beklemek yerine kendini oraya koymaya istekli olmalısın. Şehrinizde yapılacak şeyleri ararken proaktif olun ve dışarıdayken yeni insanlara yaklaşırken proaktif olun. Başkalarının gülümsediğini görmek bulaşıcıdır, bu yüzden eğer gülümseme trenine başlarsanız, diğerleri karşılık verecek ve ikiniz de harika bir ruh hali içinde olacaksınız.

Konfor alanınızdan çıkmanın iyi bir yolu, her ay 30 günlük bir alışkanlık denemektir . Normalde yapmayacağınız şeyleri yaparak deney yaptığınızdan emin olun. Hatta bir ömür boyu evlat edineceğiniz bazı hobiler bile bulabilirsiniz .

8. Yalnız Zamanınızı Akıllıca Kullanın

Pek çok insan mutlu olmanın cevabının basit olduğunu düşünebilir: Sadece sizi mutlu edecek şeyler yapın.

Bununla birlikte, psikolojik bağlılıklar nedeniyle bu hiç de doğru değildir. Bir litre Rocky Road dondurmasının tadını çıkarabilirsiniz. Tek bir oturuşta tüm bir Dexter sezonunu izlemenin tadını çıkarabilirsiniz. Ama bunlar uzun vadede size mutluluk getirecek mi? Hayır. Size suçluluk ve pişmanlık duyguları getirecekler. Anlamsız TV şovlarını izlemek veya en sevdiğiniz rahatlatıcı yemeği yemek o zaman için iyi bir fikir gibi gelebilir, ancak mutluluğa ulaşmak amacıyla genellikle ters etki yaparlar.

Bu, arada bir kendinize davranamayacağınız anlamına gelmez, ancak en iyisi kendinizi daha iyi tanıyarak, bir şeyler öğrenerek veya zihninize bir şekilde meydan okuyarak yapabileceğiniz zamanı yapıcı bir şekilde kullanmaktır .

Harika bir biyografi okuyun, ilham verici bir belgesel izleyin , yeni bir iş kurun veya yeni bir web sitesi oluşturun. Kendinizi sanatınızda, müziğinizde, ahşap işçiliğinizde, aşçılıkta veya diğer anlamlı işlerinizde kaybedin.

Zamanını akıllıca kullan. Kendinizi daha iyi tanıyın, kendiniz hakkında bir şeyler öğrenin veya zihninize meydan okuyun.

İlhama mı ihtiyacınız var? Tüm günü bir galeride veya müzede geçirin ve zihninizin sergilere veya eğitim deneyimlerine farklı tepkiler ve duygular deneyimlemesine izin verin. Zamanınız konusunda akıllı olun ve günün sonunda başardığınız her şeyden memnun olduğunuzdan emin olun.

Hayatınızın bu noktasında yalnız olduğunuz için, anlamlı bir şeyler yaratma ve tutkularınızı ateşleyen şeyleri yapmak için istediğiniz kadar zaman harcama fırsatına sahipsiniz. Kendinizi işinizde tamamen kaybettiğinizde, yarattıklarınızla gurur duyacaksınız, bu da sizi tatmin ve mutlu hissetmenizi sağlayacaktır.

Akıllı hedefleri oluşturmak motive olmanıza yardımcı olur . Küçük başlayın ve önce en önemli görevlerinize odaklanın. Olumlu alışkanlıklardan oluşan bir rutin haline geldiğinizde, bu size doğal olarak gelmeye başlayacak ve kendiniz için harika bir gelecek yaratmak için çaba sarf etmeden önce iki kez düşünmeniz gerekmeyecek.

Neden bu zamanı hayatınızın iyileştirmek istediğiniz bir veya iki yönüne odaklanmaya ayırmıyorsunuz? Ne olursa olsun hedef girmektedir hangi kategoriye , sizin hayallerinizi ikinci derecede kalır izin vermeyin.

9. Anı Takdir Etmeyi Öğrenin

Yaşam deneyimleriniz bugün kim olduğunuzu şekillendirdi, ancak bu geçmiş hatalarınıza bağlı kalmanız gerektiği anlamına gelmez. Hatalarınızın geleceğinizi belirlemesi gereken tek kısmı , onlardan aldığınız derslerdir .

Geçmişe odaklanmak yerine, şimdi yaptığınız küçük kazançları ve geleceğiniz için yaptıklarını takdir edin . Ve yoğun programınızda, etrafınızdaki şeyler, başarılarınız ve hayatınızın olumlu yönlerini durdurmak ve bunlara dikkat etmek için zaman ayırın . Bunu şeylere odaklanmayın yok olması, daha doğrusu, zevk-hayır o ne kadar küçük olursa olsun hayatında şeyleri takdir toplamak.

10. Sahip Olduklarınız İçin Şükran Gösterin

Araştırmacılar, çevrenizdeki iyi şeyleri tanımak için zaman ayırmanın olumlu duygularınızı artırabileceğini, uykunuzu iyileştirebileceğini, başkalarına karşı daha fazla şefkat ve şefkat göstermenize yardımcı olabileceğini ve hatta bağışıklığınızı güçlendirebileceğini keşfettiler.

Günlük şeyleri hafife almak çok kolay. Senin evin. Senin araban. Ailen. Senin işin. Eğitiminiz. Yol kenarında büyüyen taze çiçekler. Hayatınızda size neşe getiren her ne varsa, ikinci bir düşünceyi hak ediyor. Aslında, bir şükran günlük tutmanın basit hareket edebilir ölçüde yaşama ilişkin memnuniyet artırmak .

Çevrenizin daha fazla farkında olmak şükran pratiğinizi artıracaktır. Her gün yeni şeyler fark etmeye çalışın.

Ama işte mesele. Teorik olarak, bu, daha iyi bir yaşam için oldukça kolay ve hızlı bir yol gibi görünüyor. Her gece minnettar olduğum ve dolayısıyla soğuk algınlığından kaçınabileceğim birkaç şey yazın. Elbette, yapacağım –belki bir veya iki hafta. Ama aileme on kez minnettar olduğumu yazdıktan sonra, muhtemelen kitabı bir kenara bırakacağım çünkü beklediğim bu dopamin selini hissetmiyorum ve sanmıyorum Başkalarına karşı çok daha nazik ol çünkü bir iş arkadaşıma – satır aralarında okunduğunda – “İşin berbat” dedi.

Bununla ilgili olabilirseniz, minnettarlığı yanlış yapıyorsunuz demektir . Minnettarlık pratiğinden yararlanmak için, her gün sizi mutlu eden yeni şeyleri durdurmayı ve fark etmeyi öğrenmelisiniz . Minnettarlık günlüğünün işe yaramasının nedeni, odak noktanızı değiştirerek durumları nasıl gözlemlediğinizi yavaşça ayarlamasıdır. Aileniz için her gün minnettar olduğunuzu yazarsanız, beyninizi şüphesiz düzenli olarak deneyimlediğiniz taze minnettar anları belirlemeye hazır tutmaz.

Bu nedenle, minnettarlık pratiği yaparken olabildiğince spesifik olun . “Bugün işe giderken sadece sohbet etmek için annemi arayabildim” veya “Kocam bu sabah mutfak masasına bana iyi günler dileyerek bir not bıraktı.” Ve önünüzdeki harika şeylerin ötesine geçtiğinizden emin olun. Çevrenizin daha fazla farkında olmak, minnettarlık pratiğinizi artıracaktır. Her gün yeni şeyler fark etmeye çalışın.

11. Güçlü Bir Aile ve Arkadaş Ağı Oluşturun

Yalnız kalmaya alıştıkça, sosyalleşmek için daha az çaba harcadığınızı fark edebilirsiniz. Bunda özellikle yanlış bir şey olmasa da, güçlü bir aile ve arkadaş ağına sahip olmak hala önemlidir.

Yakın olduğunuz insanlarla ziyaretler düzenleyerek veya bir süredir konuşmadığınız birini arayarak halihazırda sahip olduğunuz ilişkileri geliştirin. İlişkileri güçlendirmek veya yenilerini oluşturmak için bazı ipuçları:

Karşılığında bir şey beklemeden bir şeyler yapın . Örneğin, bir arkadaşınız için ideal görünen bir fırsat görürseniz, bunu onlara bildirin. Karşılığında her zaman bir şeyi hak ettiğinize dair bir tavra sahip olmak, başkalarının sizinle ilişkilerine değer vermesini engelleyecektir.

Normların üzerinde ve ötesinde bir şey önererek veya beklenenden bir adım öteye giderek ilişkilerinizi anlamlı hale getirin. Bu, bir doğum günü kartı göndermek kadar küçük veya birinin yeni bir iş bulmasına yardımcı olmak kadar büyük olabilir. Bunu yapmak, güçlü bağlantılar kurmanıza ve yakın arkadaşlar edinmenize yardımcı olacaktır .

İster bir kartla, ister küçük bir hediyeyle veya gerçek sözlerle olsun, başkalarına minnettarlığınızı gösterin. Biri size bir şekilde yardım ederse ve siz minnettar kalmazsanız, size bir daha yardım etme olasılığı düşüktür çünkü kendinizi haklı hissediyormuşsunuz gibi görünebilirsiniz. İnsanların yardımlarına değer verdiğinizi bilmelerini sağlayın.

Bir şeye ihtiyacınız olduğunda sadece birini aramayın. İlişkiyi geliştirmeye devam etmek için başka nedenlerle iletişimi sürdürün. Bu, sosyal medyada yayınladıkları bir şeye destek göstermek gibi küçük jestlerle bile olabilir.

12. Yalnız Olmanın İyi Olduğunu Kabul Edin

Bu dünyaya değer katarsınız ve bunu kabul etmek için başkasının onayına ihtiyacınız yoktur. Yalnız olduğunuzda, yalnız olduğunuzu unutmayın çünkü seçtiğiniz şey budur. Dünya seni geride bırakmadı.

Zamanınızı geçirebileceğiniz birini bulmak kolaydır, ancak hayatınıza girmesine izin verdikleriniz için yüksek standartlara sahip olduğunuzda, sadece kolaylık dışında olan biriyle olmaktansa yalnız olmanın daha iyi olduğunu kabul edersiniz.

13. Zamanınızı Gönüllü Olun

İster şahsen ister uzaktan evinizden yapıyor olun, zamanınızı gönüllü olarak göstererek diğer insanlara yardım etmenin pek çok yolu var. Başkalarına yardım etmek ödüllendiricidir ve bunu yapmak, topluluğunuza ve diğer insanlara bağlı hissetmenizi sağlar.

Gönüllülük yaparken, kuruluşun ihtiyaçlarının sunduğunuz ürün veya hizmetlere uygun olduğundan emin olun.

“Yalnız” olmak, kendinizi dünyanın geri kalanından ayırdığınız anlamına gelmez. Bu sadece sizi mutlu etmek için başkalarına güvenmek zorunda olmadığınızı bilmek için yeterli güvene sahip olduğunuz anlamına gelir. Başkalarıyla bütünleşmenin iyi bir yolu, sizin için önemli olan bir hedefe zaman ayırırken bulacağınız pozitif insanlarla kendinizi çevrelemektir.

Şehrinizde, becerilerinize ve ilgi alanlarınıza uyan uygun bir gönüllülük fırsatı bulmanıza yardımcı olacak bazı harika ipuçları . Sizin için anlamlı olan bir şey bulmak önemlidir, böylece yaptığınız her şeye çabanızın sadece% 50’sini vermezsiniz. Organizasyonun ihtiyaçlarının sunduğunuz şeylere uygun olduğundan emin olun ve bir şey bulduğunuzda, hayatınızdan daha tatmin olmuş ve tatmin olmuş hissedeceksiniz.

14. Geleceğiniz İçin Planlar Yapın

10 yıl içinde (hem kişisel hem de profesyonel olarak) nerede olmak istersiniz? Bu hedeflere ulaşmak için ne yapılması gerekir ? Planlarınızı yazmak, günlük kararlarınızı yönlendirmenize yardımcı olacaktır.

Bir yöne gitmiyorsan, kendini iyi hissetmek oldukça zordur . Planlarınızın son derece karmaşık veya ezici olması gerekmez, sadece var olmaları gerekir. Planlarınızı aldıktan sonra, eyleme geçerken proaktif olmak daha kolaydır .

Planlarınızı ertelemeyin. Hedefleriniz ne olursa olsun, peşinden gidin. Bunu yapmak, hayatınızı kendi şartlarınızda yaşadığınızı fark etmenizi sağlayacak ve bu da size yeni ve ilginç insanları hayatınıza çekecek bir güven duygusu verecektir.

Sağlam planlara sahip olmak (hayatınız ilerledikçe açıkça değiştirebileceğiniz) size daha fazla umut verebilir ve bugün yarın için fırsatlar konusunda iyimser kalmanıza yardımcı olabilir.

15. Kendini Olduğun Olarak Kabul Et

Artık yalnız nasıl mutlu olacağınızı bildiğinize göre, kendinizi olduğunuz gibi kabul etme ve karşınıza çıkan her şey hakkında olumlu olma zamanı . Kendi fikrinize başkalarının fikrine değer verin çünkü kendiniz için en iyisini herkesten daha çok biliyorsunuz. Gerçekten tavsiyeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, ona ulaşın. Ama önce, aradığınız tavsiye için kendinize dönmeyi deneyin. Bunu ne kadar çok yaparsanız, diğer insanların görüşlerine o kadar az güvenirsiniz. Sorunlarınızın üstesinden gelmek için kendinize güvenebilirseniz, kendinize daha fazla güvenirsiniz ve bir zamanlar yeteneklerinizin ötesinde olduğunu düşündüğünüz zorlukların peşinden gidebilirsiniz.

Normalsin ve seni herkesten farklı kılan şey tuhaflıkların. Bu düşünceleri kabul ettiğinizde, dünyanız daha parlak hale gelecek ve fırsatlar sonsuz olacaktır.

Yorum yapın