Türk Boksör Avni Yıldırım Canelo Alvarez ile dövüşecek!

Birleşik süper orta sıklet dünya şampiyonu Canelo Alvarez, Miami’deki Hard Rock Stadyumu’nda 27 Şubat’ta Avni Yıldırım‘a karşı kemerlerini takacak .

Alvarez’in (54-1-2, 36 nakavt) Aralık ayında Callum Smith’i son yıkımından bu kadar kısa bir süre sonra ringe geri döndüğünü görmek canlandırıcı olsa da, Alvarez’in neden denemek yerine Yıldırım’la daha küçük bir maça girdiğini merak etmek anlaşılabilir. 168 poundluk bölümü Billy Joe Saunders ve Caleb Plant’e karşı birleştirmek için. Bu durumda basit cevap, WBC süper orta sıklet unvanına sahip olmak için, o organizasyon için zorunlu bir 1 numaralı yarışmacıyı üstlenmesi gerektiğidir.

Alvarez, iki yıl önce Anthony Dirrell’e teknik bir karar kaybeden Yıldırım (21-2, 12 nakavt) ile yüzleşerek bu birleşme fırsatlarını ve büyük para kazanma kavgalarını riske atıyor. Onun için işe yarayacak mı?

Mark Kriegel, Timothy Bradley Jr. ve Ben Baby’nin ESPN panelimiz bu soruları ve daha fazlasını yanıtlıyor.

Alvarez-Yıldırım kavgası hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kriegel
: Tamam, Canelo’nun Avni Yıldırım’la dövüşmesini görmek için ölmedim , Canelo’nun Avni Yıldırım’la dövüşmesini görmek için can atan birini de tanımıyorum, WBC bir şekilde zarardan dolayı zorunlu bir şampiyonluk yarışmacısı yapmayı başardı, ancak tartışmalı. Anthony Dirrell’e.

Bununla birlikte, bu oyunun alaycı sınırları içinde, onunla bir sorunum yok, en azından Canelo’nun tarafında. Bu, WBC’nin sonsuz bilgeliğiyle kendisine bahşettiği çeşitli iyiliklerin geri ödemesidir. İlk olarak, WBC bu “Franchise Şampiyonu” unvanını buldu (o zamandan beri hafif siklet bölümünü de bozdu), ardından boş olan 168 kiloluk kemeri için Canelo-Callum Smith yaptı.

Canelo için bu, iş yapmanın bedeli.

İki yıldan daha kısa bir süre içinde, salgın nedeniyle kaybedilen zamanı azaltırsanız, Canelo Gennadiy Golovkin’i (lütfen, kendinizi kandırmayın), Daniel Jacobs, Sergey Kovalev’i 175 pound ve Callum Smith’i 168 pound ile yendi. Yani bende yok Avni Yıldırım’la bir sorun, – ve işte zorunlu “eğer” – 168 poundluk bölümü gerçekten birleştirme çabası gibi asil görevine devam ettiği sürece.

Bu, her biri farklı, her biri bolca yetenekli olan bu mükemmel dövüşçülere karşı çıkmak anlamına geliyor: WBO başlık listesi Billy Joe Saunders, IBF unvan sahibi Caleb Plant ve Roamer Alexis’e karşı verdiği savaştan önce WBC kemerini kaybetmiş olan namağlup eski başlık David Benavidez Ağustos ayında Angulo.

Canelo bu adamlarla savaşırsa Canelo-Yıldırım II’ye imza atarım.

Bradley: Bu sadece meşgul kalma tarzı bir kavga. Canelo geçen yıl bir kez savaştı ve geliştirmeye devam etmek istiyor – sadece mirasına değil, aynı zamanda daha iyi olmaya devam ediyor. Daha iyi olmanın tek yolu eğitim kamplarından geçmek, ringe çıkmak ve yeteneğinizi göstermektir.

Böyle bir kavgaya baktığınızda, sadece gece gündüzdür. Canelo Alvarez’de sizi ön ayağınıza ve arka ayağınıza yerleştirebilecek bir karşı deliciniz var. Sadece pek çok farklı şey yapabilir ve her zaman Canelo’nun önünde öne çıkmaya devam edecek birine karşı, bu Yıldırım için bir felaket reçetesi.

Böyle bir dövüşte Canelo çok, çok etkileyici görünmeli ve bu savaşı muhteşem bir şekilde kazanmalı. Bir vurgu makarası nakavt olmalıdır. SportsCenter ilk 10, her şey söylendiğinde ve yapıldığında 2021’in sonuna kadar tüm boksta ilk 10 KO. Nakavt galibiyetiyle profilini ve itibarını yükseltebilir çünkü birçok hayranın görmek istediği şey budur.

Yıldırım, 6. Turdan önce durdurulmalı. Yaptırım organına göre, Canelo ile savaşmayı hak eden zorunlu bir rakip. Ancak bu noktada, bu yaptırım organlarının ne hakkında olduğunu biliyoruz. Adamları ceplerine, franchise’larına fayda sağlayabilecek ve seçim savaşçılarının görünüşünü iyileştirebilecek belirli yerlere taşımak. Neden Benavidez gibi o unvana sahip olan ve şimdiye kadarki en genç adamlardan biri olan aynı unvanı geri kazanma şansı için sırada değil?

Alvarez’le ilgili tek sorunum: Şu anda en iyi adamlarla savaşmıyor. Bu kemerleri kazanıyor, farklı ağırlık sınıflarındaki erkeklere meydan okuyor. 168 yaşında Benavidez’de tüm dumanı isteyen bir adamınız var ama Canelo onunla dövüşmeyecek. Jermall Charlo’da muhtemelen Canelo ile dövüşmek isteyen bir adam var. Bu adamların nasıl gerçekten kavgayı istemedikleri, paranın nasıl doğru olmadığı veya atışa layık olacak kadar “isim” le nasıl savaşmadıkları hakkında her zaman konuşulur, ama hadi. Yapma. Bu sadece bir dövüşçüden ve istemediğin bir dövüşten kaçınmanın bir yolu.

Yıldırım, mücadeleyi ilginç kılmak için ne yapabilir?
Bradley
: Dürüst olmak gerekirse, orada pek bir şey görmüyorum. Yıldırım bir kum torbasıdır. Chris Eubank Jr.’a karşı mücadelesini izledim ve o kavgada sigara içti. Onu Dirrell’e karşı gördüm. Dirrell dövüşü heyecanlı, vahşi bir dövüştü ve erken sona erdi, ancak kaybetti. Bu onun en son kavgası ve iki yıl önceydi. Şimdi Canelo’ya karşı çıkıp bundan daha iyisini mi yapacak?

O tek boyutlu. Yıldırım’ın Canelo’ya karşı yapabileceği hiçbir şey yok. O tek yumrukluk nakavt gücüne sahip değil. Doğrudan öne çıkan bir adam. Kafası her zaman ortadadır. Ön dizinin üzerinde öne doğru eğilir. Neredeyse 1,8 boyunda ve Canelo daha küçük, yaklaşık 5 fit-9, ancak Canelo’nun daha uzun boylu adamlara karşı başarılı olduğunu gördük. Ve öyle olsa bile, Yıldırım ve Canelo aynı kol mesafesine sahip.

Yıldırım’a bakarsınız ve birkaç adamla dövüşürdü, ancak rakibini her yükselttiğinde yok olmuştur. Berbat görünüyor. Dövülür. Canelo bu adamı yere sermezse, muhtemelen dünyadaki en iyi pound dövüşçüsü olarak kabul edilemez. Bu sadece bir kavga. İzlemek için ödemeye razı olacağım bir şey değil.

Alvarez neden bir birleşme mücadelesini riske atıyor?
Baby
: Dürüst olalım. Yıldırım pek riskli görünmüyor. Dünyanın en iyi süper orta ağırlıklarından biri olarak kabul edilmiyor ve Eylül 2018’den beri Lolenga Mock adlı bir adama karşı galibiyet alamadı.

Yıldırım’ın son dövüşü, 36 yaşındaki eski şampiyon Dirrell’e karşı 2019 mağlubiyetiydi. Canelo için bu, meşgul kalmanın ve zorunlu bir savunmayı halletmenin kolay bir yoludur, böylece WBC kemerini koruyabilir.

Ama belki daha da önemlisi, Amerika Birleşik Devletleri COVID-19 kısıtlamalarının aşı daha kolay elde edilebilir hale geldikçe gevşemesini beklerken Alvarez’in fazladan para kazanmasına izin veriyor. Alvarez için tam anlamıyla para kazanamadan büyük isim bir rakibe karşı çıkmak mantıklı değil. Boksun en büyük dövüşleri, kapasite kalabalığı olmadan ekonomik olarak gerçekleştirilemez.

Yıldırım gibi biri, sporun tartışmasız en iyi poundu olan Canelo için herhangi bir sorun yaratmamalıdır .

Alvarez kazanırsa, sırada kim var?
Baby
: ESPN.com’dan Cameron Wolfe, Billy Joe Saunders’a karşı potansiyel bir Cinco de Mayo hesaplaşması olasılığını bildirdi; bu, Saunders’ın geldiği Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Birleşik Krallık’ta iyi satılması gereken çok ilgi çekici bir mücadele olabilir. Alvarez’in eğitmeni Eddy Reynoso Çarşamba günü ESPN’e Caleb Plant’in Alvarez için bir başka potansiyel seçenek olduğunu söyledi.

Ancak tartışılacak olan eşleşme, 21. yüzyılın en iyi boks üçlemelerinden birini kapatabilecek Gennadiy “GGG” Golovkin’e karşı başka bir mücadele. Alvarez yıl sonundan önce başka bir dövüşe girmeye ve orta sıklete geri dönmeye istekliyse, bu uygun bir seçenek olabilir.

Bununla birlikte, eğer Alvarez 168’de kalmak isterse, GGG’ye karşı üçüncü bir kavga, özellikle de Nisan ayında Golovkin’in 39 yaşına girmesiyle olası görünmüyor.

Kaynak: ESPN.com

Yorum yapın