Oyun Severlerin Gözbebeği Olan GTA 6’nın Çıkış Tarihi ve Önemli Detaylar

Uzun senelerden beri hayatımızda yer alan ve birçok kişinin yakından tanıdığı bir oyun var. O da: GTA serisi. Bir zamanlarda çoğumuzun internet cafelere girmete sebebi olan GTA serisi hala popülerliğini koruyor. Serinin son çıkan oyunu 2013 yılında yayınlanan GTA 5 oldu. Beklentileri fazlasıyla karşılayan oyun, bugün birçok oyun sever tarafından hala keyifle oynanıyor. Rockstar Games bünyesinde sunulan GTA serisinin çıkarmayı planladığı son oyun ise GTA 6 olacak. GTA6 hakkında çıkış tarihi olarak hemen hemen her ay bir iddia ortaya atılıyor. Peki GTA 6 ne zaman çıkacak? Diye soracak olursanız; yetkililerden bu konu hakkında net bir açıklama gelmedi. Ancak oyun hakkında önemli detaylara ulaştık.

GTA serisinin tutkunları, yeni serinin bu senenin NFL Super Bowl mücadelesinde tanıtılmasını bekliyor. Bu iddia 2020 senesinde de ortaya atıldı ancak oyun severler adeta hayal kırıklığı yaşadı. Bu sene de pek umutlanmamak gerekiyor aslında. Geçen sene ortaya atılan söylentiler, finalin Miami’de yapılması yönündeydi. Bu söylentiler afişlerde Vice City kapağında kullanıldığı tarzda bir yazı fontu bulunması, The Weekend’in sahne lması gibi nedenlere dayanıyordu.

Bu sene ise NFL Super Bowl, Florida bölgesinde Tampa’da yapılacak. Hal böyle olunca iddia edildiği gibi GTA 6 ile etkinliğin yapılacağı yeri bağdaştırmak zor. Fakat ortaya atılan iddialar ve söylentiler GTA serisine ne kadar büyük ilgi olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Rockstar Games yetkilileri oyunun geliştirme aşamasında olduğunu ifade etmişti. Yine de çıkış tarihi hakkında yetkililerden bir açıklama gelmedi. Rockstar Games’in yeni şirket politikası nedeni ile personelleri fazla mesaiye tutmayacağı da bilinen bir gerçek.

Ne Zaman ve Nasıl Çıkabilir?

GTA 5 gibi devasa teknik özelliklere ve grafiklere sahip bir oyunu göz önünde bulundurunca, GTA 6 oyununun da uzun zaman alacağını söylemek mümkün. Bunun yanında GTA 5 serisi oldukça büyük ilgi gördü ve başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu yüzden açıkçası şirketin GTA 6 serisinde acele etmesi için bir sebep de yok. Özetle çıkış tarihi için GTA tutkunlarının biraz daha beklemesi gerekiyor. Fakat oyun hakkında önemli bir detay var. GTA 6’nın tam sürüm halinde değil bölümler halinde yayınlanacağı bildirildi. Oyun geliştirildikçe diğer bölümlerin kullanıcılara sunulacağı ifade edildi.

Yorum yapın