Suna Keskin Kimdir? Aramızda Kalmasın Programının Konuğu Suna Keskin’in Hayatı ve Kariyeri

Aramızda Kalmasın programının bu haftaki konuğu ünlü oyuncu Suna Keskin oldu. Canlı yayına katılan sanatçının hayatı, kariyeri ve kişisel bilgileri izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, Suna Keskin kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Suna Keskin’in biyografisi ve detaylar…

Suna Keskin Kimdir?

30 Ağustos 1940 tarihinde Çanakkale’de doğan Suna Keskin, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Eğitimini Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü’nde tamamlayan sanatçı, amatör olarak Akademi Tiyatrosu çalışmalarına katılarak oyunculuğa adım attı. Daha sonra Haldun Dormen’in teşvikiyle profesyonel tiyatroya geçiş yaptı.

1963 yılında Dormen Tiyatrosu’nda “Montserrah” ve “Şahane Züğürtler” oyunlarında sahne alarak profesyonel oyunculuğa başladı. Eşi Erol Keskin de tiyatro yönetmeni olarak Akademi Tiyatrosu’nda görev yapıyordu ve çift orada tanıştı.

Suna Keskin, kariyeri boyunca Erol Günaydın, Hadi Çaman ve Tuncel Kurtiz gibi isimlerle çalışarak, 50’den fazla tiyatro oyununda rol aldı. Ayrıca Gen-Ar Tiyatrosu, Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu ve Tiyatrokare gibi önemli topluluklarda uzun yıllar oyunculuk yaptı. 2004’ten, Hadi Çaman’ın vefatına kadar Yeditepe Oyuncuları ile birlikte çalıştı.

Suna Keskin’in Tiyatro ve Dizi Kariyeri

Suna Keskin, sadece tiyatro sahnesinde değil, sinema ve televizyon ekranlarında da adından söz ettirdi. 1966 yapımı “Ölüm Tarlası” filminde yer aldı ve 1975’te Halit Refiğ’in yönettiği Aşk-ı Memnu dizisinde “Peyker” karakterine hayat verdi. Daha sonraki yıllarda Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı “Sedef” karakteriyle geniş kitleler tarafından tanındı.

Öne Çıkan Tiyatro Oyunları

Montserrah – Dormen Tiyatrosu (1963)
Şahane Züğürtler – Dormen Tiyatrosu
Yolcu – Gen-Ar Tiyatrosu (1967)
Çorbamdaki Kız – Gen-Ar Tiyatrosu (1968)
Son Perde – Yeditepe Oyuncuları (2004)
Çelik Manolyalar – Tiyatrokare (2010)
Filmografisi
Güzel Bir Gün İçin (1965)
Ölüm Tarlası (1966)
Aşk-ı Memnu (1975)
Avrupa Yakası (2004)
Sil Baştan (2004)
Perihan Abla (1986)

Suna Keskin Kaç Yaşında ve Nereli?

84 yaşındaki usta oyuncu Suna Keskin, Çanakkale doğumludur. Uzun ve başarılı kariyerine tiyatro sahnesinde başlayan Keskin, televizyon ve sinema projeleriyle de geniş bir hayran kitlesi kazanmıştır.

Suna Keskin, hem tiyatro hem de ekran performanslarıyla sanat dünyasında saygı duyulan bir isimdir. Aramızda Kalmasın programında konuk olan sanatçının hayatı, sevenleri ve izleyiciler için her zaman merak konusu olmaya devam ediyor.

 

Yorum yapın