Turkcell Bip’den Çok Konşulacak Patent

Bip uygulamasından dün gelen haberler adeta gündeme oturdu. Bildiğiniz gibi ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp kullanıcı verilerine yönelik politikalar da bir takım değişiklikler yapmıştı. Buda kullanıcıları farklı bir mesajlaşma uygulaması arayışına soktu. Durum böyle olunca da alternatif sistemler boy göstermeye başladı. Bu alternatifler arasından en çok dikkat çekenler Telegram, Signal ve Bip uygulaması oldu.

Özellikle Türkiye’de ön plana çıkan uygulama Turkcell Bip olarak karşımıza çıkmaktadır. Turkcell Bip uygulaması son dönemlerde adeta rekor indirme istatistiklerine ulaştı.Ancak son gelen patent haberi birçok kullanıcının kafasında soru işareti oluşturdu. Gelen bilgilere göre Bip uygulaması kullanıcıların yazışmalarını analiz ederek duygu durumunu ölçecek ve bunun neticesinde müzik önerisinde bulunacak. Bu sistem oldukça ilgi çekici diyebiliriz. Fakat yazışmaların analiz edilmesi kısmı birçok kullanıcı da şüphe oluşturdu.

Whatsapp olayının daha çok yeni olması ve adeta gündeme oturmasının ardından Bip uygulamasının bu şekilde bir adım atması nasıl karşılanacak hep beraber göreceğiz. Ancak çok erken bir hamle olduğunu söylemek mümkün. Mesajlaşma uygulamaları olarak Telegram ve Signal ise kullanıcı potansiyellerini katlamaya devam ediyor. Özellikle Telegram download sayısını ikiye katladı. Signal uygulaması ise peş peşe yayınladığı güncellemeler ile sistemde birçok iyileştirme yapıyor.

Turkcel Bip uygulamasının aldığı patent sosyal medya da çok konuşuldu. Telegram ve Signal gibi güçlü rakipleri bulunuyorken bu şekilde bir adım atması bazı geri çekilmelere neden oldu. Konu hakkında şirket tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. 

Kullanıcı verileri ve gizliliği artık birçok mobil mağaza da oldukça dikkat edilen bir konu oldu. Geçtiğimiz haftalarda Appstore mağazası uygulama sahiplerinin hangi verileri isteyeceğini açık bir şekilde belirtmelerini istemişti. Faaliyete geçen bu sistem ile artık Appstore’da uygulamaların hangi izinleri istediğini ve detaylarını açık bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Aynı hizmet Google Play ve diğar mağazalardan da bekleniyor. Uzmanlardan aktarılan bilgilere göre diğer mağazalarda bu konuda önemli adımlar atacak. Özetle kullanacağınız mesajlaşma uygulamalarının hangi izinleri istediğini ve nasıl kullanılacağını bilmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Yorum yapın