Gübretaş yatırımcısından çağrı: Cumhurbaşkanı müdahale etmeli

Gübretaş hisselerindeki 15 Haziran’da başlayan çöküş sürüyor! 

Gübretaş hisseleri bugün de yüzde 9,97 düşüşle tabandan başladı. Gübretaş hissesindeki düşüş 8. günde yüzde 70 oldu!

Hisseler 394 TL seviyesinden 139,90 TL’ye geriledi. 

Hisselerdeki düşüş SPK’nın bedelsiz sermaye artırımına onay vermemesinin ardından başladı. 

Şirketten dün yapılan açıklamada SPK’nın bedelsiz sermaye artırımına izin vermemesinin faaliyetleri etkilemediği belirtildi.

ŞİRKETİN HİSSEDAR YAPISI

Şirketin 334 milyon liralık ödenmiş sermayesi bulunuyor. 

Şirketin yüzde 75,95’ini Tarım Kredi Kooperatifi elinde bulundururken, yüzde 6,9’unu Oğuzhan Şahinkaya bulunduruyor. Diğeri ise Borsa İstanbul’da işlem gören yüzde 17,15.

Oğuzhan Şahinkaya, yüzde 6,9’luk kısmına Borsa İstanbul’dan toplama yoluyla sahip oldu. 

OĞUZHAN ŞAHİNKAYA’DAN AÇIKLAMA

En büyük ikinci hissedar konumunda bulunan yatırımcı Oğuzhan Şahinkaya, “Cumhurbaşkanı müdahalede bulunmalı” çağrısında bulundu.

Bloomberg’e konuşan Oğuzhan Şahinkaya, teminat çağrılarının ardından vadeli piyasadaki pozisyonunu kapadığını belirterek “Beni köşeye sıkıştırmak istediler” açıklamasını yaptı. 

Şahinkaya “Şirketin acilen hisse alımı yapması gerek. SPK ve şirket yönetimindeki çekişmenin mağduru ben ve yatırımcılar oldu. Bu anlaşmazlık giderilmeli”  dedi. SPK’nın reddinden önce 1 milyon hisse aldığını söyleyen Şahinkaya düşüş sürerken de almaya devam ettiğini belirtti. 

Teminat tamamlama çağrıları sonrasında vadeli piyasalardaki pozisyonları kapattığını söyleyen Şahinkaya “Uzun vadeli yatırımcı olma kararlılığım sarsılmadı. Gübretaş’ta beş senedir bekliyorum. Bir beş sene daha beklerim” dedi. 

 

 

Yorum yapın