Bu Telefonu Kolye Olarak Takabiliyorsunuz

Telefonlar ve tabletler artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu cihazlarda hepimiz saatlerimizi harcıyoruz. Çağımızın en büyük icatlarından olan telefonlar dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın iletişimde kalmasını sağlıyor. Fakat herşeyin fazlasının zararı olduğu gibi telefonları fazla kullanmanında zararı var. Telefonları ve diğer cihazları fazla kullanmanın onlarca olumsuz etkisi bulunuyor

Bu duruma bir dur diyen Tasarımcı Joseph Burrell yeni bir buluşa imza attı. Bu buluş minimalist bir telefon tasarımını kapsıyor. Ünlü tasarımcının ortaya çıkardığı bu cihaz kullanıcıların fiziksel çevrelerine dair bir takım bilgiler vermek ve ek olarak daha verimli alışkanlıklara yönlendirmek için tasarlandı. Bu minimalist tasarımın üretimi kolay bir şekilde yapılabiliyor ve sökülüp takılabilen bir yapıya sahip. En çok ilgi gören nokta ise biyoplastikten yapılan bu telefonun kolye olarak takılabilir olması. Bunun yanında kemer halkalarına veya benzeri yerlere de pratik bir şekilde takılabiliyor.

Bu muhteşem tasarımın adı ise Companion olarak belirtildi. Telefonlarda sık sık gördüğümüz geleneksel LCD veya OLED panellerin tersine güç tasarrufuna ön planda yer veren E-ink ekran kullanılmış. Telefonun diğer özellikleri içerisinde geniş ve ultra geniş açı olmak üzere iki adet arka kamera sistemi, UV / hava kalite sensörü, flaş ve mikrofon sistemi yer alıyor.

Klasik cep telefonlarının tersine çok daha küçük yer kaplayan Companion telefonun yanında boynunuza takmanız için gereken bir silikon kolye halkası veya  kemer halkasına tutturmanızı mümkün kılan ekstra aksesuarlar da yer alıyor.

Ünlü tasarımcı Joseph Burrell‘in bu yeni akıllı telefonu görenler tarafından oldukça fazla beğeni topladı. Telefonun üretiminde kullanılan malzemeler ile çöp sahasına girmeden önce defalarca geri dönüştürülebilen bir yapıda olan Companion telefon, herhangi bir bağlantı noktasına yer verilmemesi sebebiyle suya dayanıklı bir hale geliyor. Bunun yanı sıra herhangi bir bağlantı noktası bulunmaması sebebiyle cihazın kablosuz bir şekilde şarj edilebileceğini de belirtmek isteriz.

Yorum yapın