Bilim Kurulu Üyesinden Uyarı; Sömestr Tatili İle Birlikte Yeni Dalga Gelebilir. 

Sömestr tatiline girdiğimiz şu günlerde gözler 15 Şubat yüz yüze eğitimde. Her zaman için evlerimizin daha güvenli ve korunaklı olduğunu bu süreçte de evde kalmaya özen göstermemiz gerektiğini aklınızdan çıkarmamalı yeni bir dalga ile karşılaşmamamız için gerekli tedbirler almalıyız.”  Şeklinde açıklamalarda bulundu. Sömestr tatili boyunca hem şehrin hem de insanların hareketliliği bizleri önü alınamayan yeni bir dalga ile karşılaştırabileceğini ifade eden Prof.Dr. Özlü ayrıca “ Salgınla mücadele ettiğimiz süreçlerde öğrenciler online eğitime devam ettiler. Bu yorucu sistem dolayısıyla öğrencilerimizin bir hayli yorgun olduklarının bilincindeyiz. Fakat bu süreçte insan hareketliliğinin önüne geçmeli, tatilimizi mümkün olduğunca evimizde geçirmeli, hane halkı ile birlikte keyifli dakikalar geçirmeliyiz. Tüm bu önlemlerin alınmadığı, şehirlerarası yolculuk yapıldığı ve eş dost ağırlandığı durumlarda hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin sağlığını riske atmış oluruz.” dedi.

Önlem Alınmazsa Aynı Sonuçlarla Karşılaşabiliriz

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Özlü sömestr tatili hususunda  “ Önlem alınmazsa aynı sonuçlarla karşılaşabiliriz.” şeklinde ifadeler kullandı. Ardından  “ Salgın süreci hepimizde olduğu gibi öğrencilerimizi de yordu, kimi zaman da bunalttı. Fakat amacımızın salgın hastalığın yayılmasını önlemek, en iyi ihtimalle yaz aylarında salgının seyrini azaltmak rahat bir tatil geçirmek olmaktadır. Bu kurallara riayet etmediğiniz durumlarda önü alınamayan yeni bir salgın süreciyle karşı karşıya kalabilir, tıpkı Kurban Bayramı’nda yaşadığımız gibi oldukça kısa bir süre içerisinde ciddi bir vaka artışı ile sonuçlanabilir. Dahası süreç bir hayli uzayabilir.

Salgın Eğitim Sürecini Büyük Oranda Etkiledi 

Salgın sürecinde okulların yüz yüze eğitime ara verdiği üzerinde duran Prof. Dr. Özlü “  Salgın eğitim sürecini büyük oranda etkiledi. Covid-19 salgın dolayısıyla ne yazık ki 2019-2020 eğitim öğretim yılı 194 ülkede olduğu gibi Türkiye’de de Mart ayı itibariyle kapatıldı. Eğitime ara verilmeksizin uzaktan eğitim araçları ve imkânları devreye girdi. Yeni dönemde bizler hem öğrencilerimizin hem de ebeveynlerimizin güvenliğini sağlamak gayesiyle her türlü imkânları seferber edeceğiz.” açıklaması ile konuşmalarını noktaladı.
 

Yorum yapın