Japonya’nın Olağanüstü İcadı: Yalan Makinesi

Globalleşen ve küreselleşen şu dünyada internet ağı sayesinde nerede olursak olalım her türlü gelişmeden anık haberdar oluyoruz.  Günümüzde gerek rekabet ortamı oluşturmak, gerekse de internet koşullarına ayak uydurmak adına son teknoloji ile her zaman etkileşim halinde olmak gerekiyor.  Değişen yaşam koşulları ile birlikte Japonya bir ilke imza attı. Geliştirdiği son teknoloji ile uyumlu yalan makinesi iletilen son habere göre Japonya’da geliştirilen bu yöntemle kişinin ne denli güvenilir olduğu anlaşılabilecek.

Japonya’nın olağanüstü icadı

Yalan makinesinin beraberinde olumlu etki yaratıp yaratmayacağı merak konusu oldu. Ülkenin önde gelen şirketlerinden olan DeepScore şirketi tasarladığı bu uygulamanın son derece güvenilir olduğu iddiasında. İndependet’teki bir diğer habere göre bu uygulama kullanıcı yüzlerini birebir analiz etmekte ve karşısındaki insanın ne denli güvenilir olduğunu yalnızca bir dakika içerisinde tespit ediyor. Her yıl sistematik bir şekilde düzenlenen CES pandemi sebebiyle 2021 yılında dijital bir platformda sunuldu. Bu kategoride kullanıcılar Japon uygulaması: Yalan Makinesi konusunda görüşlerini dile getirdi. Uygulama kullanıcılara yanıtlarının bilindiği sorular yöneltmekte, kişinin bu sorulara verdiği anlık tepkiler analiz ediliyor.


Bu İcatla Yüz Hareketleri Analiz Ediliyor


Yapay zekânın da etkisiyle geliştirilen, son teknoloji ile uyumlu yalan makinesi tüm dünya çapında büyük yankı uyandırmış, uygulamanın gerçek sonuçlar doğurup doğurmadığı merak konusu oluyor. Şirket kullanıcıları bu hususta “ Geliştirilen son teknoloji ürünü olan yalan makinesi son derece güvenilir olmakta ve kullanıcıların yüzlerine yansıyan her türlü tepkiyi analiz etmekte, elde etmiş olduğu tüm bu bulgular neticesinde bir sonraki soruya bile doğru cevap verip vermeyeceği saptanıyor.”açıklamalarında bulundu. Fakat konu ile alakalı bazı uzmanlar bu uygulamanın kullanıcılarının seslerini ve yüzlerini analiz ederek net bir sonuca ulaşabilmelerinin mümkün olmadığını savunuyor.

Yorum yapın