Fransız grubunun Üst Yöneticisi Bernard Arnault, bir basın açıklaması yaparak, “Mevcut ortamda ihtiyatlı olmaya devam ederken, 2024’e güvenle bakıyoruz” dedi.
Arnault, “Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ile ortaklığımızın damgasını vurduğu olağanüstü ve ilham verici bir yıl olacak. (…) Bu, LVMH’nin küresel lüks pazarındaki liderliğini daha da güçlendirmesi ve Fransa’nın dünya çapındaki etkisine katkıda bulunması için yeni bir fırsattır” diye ekledi.
Louis Vuitton, Dior, Tiffany ve Moët & Chandon gibi markaların sahibi olan lüks ürünler devi, “çalkantılı bir ortamda” bu rekora imza attı. Lüks mallar pazarı, üçüncü çeyrekten bu yana Avrupa ve ABD’de yavaşlıyor.
Grubun kârlılığı, yüzde 26,5’lik yinelenen faaliyet marjı ile istikrarlı bir seyir izledi.
LVMH, satışları yüzde 9 artışla 42,2 milyar euro’ya ulaşan amiral gemisi “moda ve deri ürünleri” bölümüyle (Louis Vuitton, Dior, Celine, Fendi) ayakta kalmaya devam ediyor.
Grup, parfüm zinciri Sephora’nın “olağanüstü performansı” sayesinde yüzde 20’lik bir artışla 17,9 milyar avroluk satışa ulaştı.
Saat ve mücevher satışları da yüzde 3 artışla yaklaşık 11 milyar euro’ya yükseldi. Tiffany, New York 5’inci Cadde’deki amiral gemisi mağazasını 2023’te başarıyla yeniden açtı, Bulgari “güçlü bir şekilde büyüyor” ve Tag Heuer “rekor satışlar elde etti”.
Parfüm ve kozmetik ürünleri, Christian Dior’un “olağanüstü performansı” ile yüzde 7’lik bir büyüme kaydederek 8,3 milyar euro’ya çıktı.
LVMH, 18 Nisan’daki Yıllık Genel Kurul Toplantısında hisse başına 13 euro temettü teklif edecek. Bu miktar geçen yıl 12 euro’ydu.