Her modelden binlercesinin üretilmeye başlandığı bu insansı robotlar yalnızca korona virüs salgınına karşı kullanılmayacak bunun yanı sıra perakende sektöründe ve hava yollarında da etkin roller üstlenecek. Önceki dönemlerde Talk Show’lara çıkan, Hollywood filmlerine konu olan Sophia şimdi de salgını önlemek amacıyla hızla geliştiriliyor ve çoğaltılıyor. Hanson Robotics takımı öncülüğünde geliştirilmiş olan ilk robot Sophia, salgın sürecinde büyük roller üstleniyor, seri üretime geçiliyor.
Hong Kong’a ait bir laboratuarda konuşan ilk insansı robot Sophia, “Benim gibi son teknoloji ile üretilmiş robotlar hastalara bakabilecek şekilde olup en zor durumlarda dahi iletişim kurmaya ve insanları teşvik etmeye yardımcı olabilir.”şeklinde konuştu. Sophia ve onun dışında geliştirilen diğer robot modelleri hayatımızın her alanına dâhil edilmeye çalışılıyor.
Salgın Sürecinde Binlerce Robot Piyasaya Sürülecek
Hong Kong’taki merkezi şirket başta Sophia olmak üzere son teknoloji ile donatılmış dört robot modelin2021 yılının ilk yarısında piyasaya sürüleceğini belirtti. Belirli bir rakam ile sınırlandırılmamakla birlikte binlerce robotun tasarlanması planlanıyor. Son teknoloji ile donatılan bu robotlar maske takmayan vatandaşları anında tespit ediyor. Çin robot şirketi CloudMinds, salgın esnasında bu robotları çalıştırarak Sahra hastanesinin kurulmasına kaynaklık etti. 2016 yılı itibariyle üretimine başlanan robot Sophia üretildiği İlk günden bu yana insanlara benzerliği, jest ve mimikleri ile insanları hem şaşırtmış hem de bir hayli ürkütmüştü. Üretiminden kısa bir süre sonra Suudi Arabistan vatandaşı olan Sophia klasik Türk kadınlarında olduğu gibi kahverengi gözlere, uzun kirpiklere sahip olup tüm dikkatleri üstüne çekti. Her türlü duygularını dile getiren ve bunları jest ve mimikleriyle destekleyen Sophia, salgın sürecinde en büyük destekçimiz olacak.