Netflix Platformu İstanbul Ofisi İçin İş İlanı Yayınladı: ”Yönetici Aranıyor”

Ünlü dizi – film platformu Netflix bugün yeni bir iş ilanı yayınladı. İlanda platformun İstanbul ofisi için yönetici arandığı bir açıklama mevcuttu. Netflix İstanbul Ofisin de görev alacak yöneticinin benzer bir pozisyonda en az 5 sene tecrübeli olması şartı bulunuyor. Dünya çapında en sık kullanılan dizi-film platformlarından biri olan Netflix, Aralık ayında yaptığı açıklama ile Türkiye’de bir ofis açacaklarını söylemişti. İstanbul Ofisi ile ilgili olarak Netflix CEO’su ve aynı zamanda kurucusu olan Reed Hastings yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mükemmel bir şehir olan İstanbul’da ofis açacak olmamız bizi oldukça gururlandırıyor. Türkiye’ye yönelik bağlılığımızı açık ve net bir şekilde ortaya koyan bu kararımız, dünyanın her bölgesinde keyifli bir şekilde izlenecek daha fazla Türk yapımı üretmemiz hususunda daha fazla katkı sağlayacak. Türkiye’deki 3 milyonu aşkın Netflix kullanıcısına ve tüm paydaşlarımıza bizlere verdikleri destek için teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Netflix CEO’sunun yaptığı açıklamadan sonra ofis açma işlemleri hızlandırıldı. Yayınlanan iş ilanınından da Netflix platformunun İstanbul ofisinin hazır olduğu net bir şekilde görülüyor. Şirketin ofis için yayınladığı yönetici ilanı ”Netflix Jobs” sitesinde bulunuyor. Şirket, bahsi geçen ilanının açıklamasında “Netflix şirketi genişledikçe, en iyi ve en parlak yetenekleri aramaya sürekli devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı

Netflix platformunun ekibine katılacak olan yeni yöneticinin göreviyle ilgili olarak da “Netflix’in EMEA’daki (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) büyümesini desteklemek amacıyla tecrübeli bir yönetici arıyoruz. EMEA Kurumsal Gayrimenkul, İşyeri ve Güvenlik ekibinde görev olacak bu kişi, İstanbul’daki ofisin yönetiminde oldukça önemli bir rol oynayacak” açıklamasında bulunuldu.

Netflix şirketinin bu ilanına kaç kişinin başvuru yaptığı bilinmiyor. Fakat  başvuru sayısının oldukça fazla olacağı tahmin ediliyor. Netflix gibi güçlü bir dizi – film platformun İstanbul’da ofis açması herkes tarafından gayet güzel biri durum olarak karşılandı. Türkiye artık birçok popüler dijital hizmete ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple diğer platformlarında benzer adımlar atması bekleniyor.

Yorum yapın