Müzisyen Sercan Öztürk 2021 yılını online konserlerle geçirecek

Müzisyen Sercan Öztürk 2021 yılında sevenleri ile online olarak buluşacak. Youtube kanalından canlı yayınla konserler verecek olan Sercan Öztürk, pandemi sürecinde yapacağı çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. Öztürk, Ocak ayında başladığı online konserlere önümüzdeki aylarda da devam edecek. 

Dede Sazı ve İki Telli Nesimi Düzeni Cura icra eden Müzisyen Öztürk, Anadolu Alevi-Bektaşi Deyişlerinden oluşan repertuarı ile  dinleyicileriyle buluşacak.

Aslen Sivaslı ve İstanbul doğumlu olan müzisyen Sercan Öztürk, müziğe küçük yaslarda ilgi duydu. Makam-ı Vahdet, Pir ile Talip ve son olarak ‘Hece’ isimli albümünü çıkardı.

Avrupa’nın birçok ülkesinde, Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Avusturya ve Belçika’da dinletiler, konserler verdi. Pandemi süreciyle birlikte iptal olan konserler sebebiyle online konserlere yönelen müzisyen ikinci online konserini YouTube üzerinden verecek. 
Küçük yaslardan beri sazın, sözün içinde olan müzisyen, çok kadim bir geleneğin sonucu olan deyişleri şöyle yorumluyor:

“Bu yolun beni günümüzden geçmişe doğru uzaklaştırmasını hissetmek çok güzel bir his. Zor tarafları çoktur benim için. Dinlediğim üstâdlar, ustalar, virtüözler en özlü şekilde yapmışlar bu işi. Onların o ustaca çalışlarını dinledikçe gerçekten de deyiş icra etmenin çok zor olduğunu, bir aşk hâli meselesi olduğunu, henüz daha yolun başında dahi olmadığımı da çok net hissettiyor bana.”

Müzik arşiviyle ilgili şunları söyledi;
Müzisyen Sercan Öztürk “Çok sayıda deyiş mevcut. Bunlar köylerde, Cemlerde edilen muhabbetlerden ortaya çıkan kayıtlar. Yüzyıllar evvelinden 1960’lara söylenegelen, fakat günümüzde bir albümde okunmamış olan deyişler var. Bu deyişleri yorumlayıp, aktarmaya çalışacağım” ifadesini kullanıyor.
Müzisyen Sercan Öztürk YouTube çalışmalarına ağırlık vereceğini de aktarıyor. Ayrıca yakın zamanda stüdyoya da girecek olan Müzisyen, yapmış olduğu kayıtları youtube üzerinden dinleyicileriyle paylaşacak. 

Yorum yapın