Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Instagram kullanıcıları çoğu zaman farkında olmasa da Shadow Ban diye tabir edilen kısıtlamaya maruz kalabilirler. Yani insanlar uygulamayı kullanmaya ddevam etse bile bir durumdan etkilenmiş olabilirler. Nedir bu Shadow Ban? Diye soracak olursanız; bu sorunun nedeniyle gönderilerinizdeki beğeniler ve hikayelerinizdeki görüntülenmeler düşebilir. Hatta instagram müzikte de hiç sonuç bulunamadı uyarısı ile karşılaşmanıza neden olabilir.

Peki Shadow Ban’ı kaldırmanın bir yolu yok mu? Bunu çözmenin bir yolu tabi ki var. Sizler için aşağıda hazırladığımız adımları kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra neden bu sorunla karşılaştığınızada aşağıda değindik.

Shadow ban, üyelik sistemi bulunan herhangi bir uygulama ya da sitede, hesabınızın bazı özelliklere erişiminin kısıtlanması manasına gelir. Bu bazen etkinliklerinizin ”spam” olarak saptanması, kimi zaman da uygulama içindeki birinin hesabınızı şikayet etmesi nedeni ile olabiliyor. Instagram uygulamasında ise “shadow ban” sorununun nedeni, fazla kullandığınız özellikleri süreklilik haline getirmenizden veya spam algılanmasına neden olacak hareketlerde bulunmanızdan dolayı yaşanabilir.

Aslına bakacak olursak uzun bir süredir internet kullanıcılarının hayatlarında olan sosyal platformlar ve uygulamalar, kullanıcılarına “gizli hesap erişim kısıtlaması” gibi işlemler uyguluyorlar. Seneler öncesinde Reddit platformu, hatta forum siteleri ve hatta arama motorlarında bile bu durum insanları olumsuz bir şekilde etkileyebiliyor.

Shadow Ban Kaldırmak İçin Yapmanız Gerekenler

Adım 1: Instagram uygulamasında hesap tipi kontrolünüzü yapın,
Adım 2: Gönderilerinizde hashtag kontrolünü yapın,
Adım 3: Profil bölümünüzde hashtag kontrolü yapın,
Adım 4: Takipçi kontrolünüzü yapın,
Adım 5: Yorum ve beğeni kontrolü yapın,
Adım 6: Takip

Bu aşamanın sonrasında Instagram uygulaması, “Bu hesap kendi türüne ait içerikler paylaşmıyor veya spam içerikler paylaşıyor olabilir” uyarısı ile, instagram kullanıcılarının bazı özelliklere erişimini kısıtlayabiliyor. İşte bu kısıtlamalara genel tabirle “shadow ban” ismi veriliyor. Bu sebeple hesap çeşidinizi mutlaka paylaştığınız içeriklere uygun bir şekle getirin ya da işletme hesabı yerine kişisel hesap tercih edin.

Yorum yapın